ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från KIA

Snabbast hittills: Här är nya Kia Stinger

V6-motor, dubbelturbo och fyrhjulsdrift.
När Kia nu lanserar en helt ny Gran Turismo sparar man inte på krutet.
Resultatet är Kia Stinger – märkets hittills snabbaste bil.


Bilder+film: Här får du veta allt om nya Kia Stinger

Den koreanska biltillverkaren Kia är känd för att bygga smarta och praktiska bilar. Och tack vare bevisat hög kvalitet och nya bränslesnåla modeller har tillverkaren lyckats bra på den svenska marknaden – förra året blev märket det tredje mest sålda.
Nu lanserar Kia ännu en modell som är perfekt för Sverige.
Kia Stinger är inspirerad av klassiska GT-modeller från 1960- och 1970-talen. Det betyder elegant design, bra komfort och vassa köregenskaper. Kia Stinger är dessutom snabb –den snabbaste bilen någonsin från tillverkaren.

 Kia Stinger GT har en avancerad sexcylindrig bensinmotor med en cylindervolym på 3,3 liter. Tack vare två turboaggregat ger maskinen hela 370 hästkrafter vid 6 000 varv per minut. Vridmomentet är lika imponerande, det anges till 510 newtonmeter vid 4 500 varv per minut.
Kraften från den mäktiga motorn distribueras genom en åttastegad automatlåda som bjuder på snabba och exakta växlingar. Föredrar man att växla själv sköter man detta med hjälp av paddlar som sitter monterade vid ratten som på en racerbil.
Kia Stinger är fyrhjulsdriven, vilket ökar framkomligheten på vintern och minimerar hjulspinnet vid kraftfullt gaspådrag. Stinger klarar accelerationen från 0 till 100 km/h på låga 4,9 sekunder. Toppfarten anges till 270 km/h.

 Samtidigt som Kia Stinger är en bil byggd för passionerade bilförare är den också ett klokt val för alla som värdesätter trygghet. Kia Stinger är dels en säker bil som fick högsta betyget fem stjärnor av Euro NCAP och som har många moderna säkerhetssystem som standard.
Kia Stinger är också en trygg bil att äga. I utvecklingsarbetet har Stinger fått ta del av allt det kvalitetskunnande som ligger bakom Kias framgångar i olika kvalitetsundersökningar, bland annat Länsförsäkringars maskinskaderapport och i den amerikanska konsumentorganisationen J.D Powers årliga undersökning. Kia Stinger har precis som alla andra personbilar från tillverkaren sju års nybilsgaranti direkt från fabrik.

 I Sverige säljs Kia Stinger i två versioner: Stinger GT med 370 hästkrafter och dieseln Stinger 2,2 GT Line med 200 hästkrafter. Priserna börjar på 429 900 kronor för GT Line och 514 900 kronor för Stinger GT med 370 hästkrafter.

Bilder+film: Här får du veta allt om nya Kia Stinger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies