1515
Innehåll från KIAAnnons

Så mycket kan du spara på att privatleasa en laddhybrid

Alla Kias laddhybrider finns nu att privatleasa.
Alla Kias laddhybrider finns nu att privatleasa.

Det finns ofta stora pengar att spara på att välja en laddbar bil.

Oavsett om man köper eller privatleasar kan de flesta räkna hem investeringen tack vare lägre fordonsskatt och lägre bränslekostnader.

Här kan du se hur kalkylen ser ut för just dig.

Räkna ut hur mycket du kan spara på att privatleasa en laddhybrid 

För många är det klimatet som är i fokus när man väljer en laddhybrid. Och i jämförelser med diesel- eller bensinbilar blir miljöpåverkan i regel betydligt mindre, speciellt om man regelbundet laddar bilen. Trots att laddhybriderna oftast har en lite högre prislapp finns även ekonomiska vinster att göra med den nya tekniken.

Lägre skatt och lägre bränslekostnader

En viktig faktor som håller totalkostnaden nere är att laddhybrider har lägre fordonsskatt än motsvarande diesel- och bensindrivna bilar. Det här är en skillnad som blivit större i och med det uppdaterade svenska bonus malus-reglerna där fordon med låga utsläpp premieras och bilar med högre utsläpp beskattas hårdare.

Det finns undantag, men för de flesta bilägare blir också bränslekostnaderna lägre när man väljer en laddhybrid. Speciellt när man är noga med laddningen så att man till exempel kan pendla till och från jobbet på eldrift.

Privatleasing av laddhybrider

I samband med att biltillverkaren Kia inledde en storsatsning på att göra sina laddhybrider tillgängliga för privatleasning lanserade man också en enkel kalkylator där man kan jämföra olika laddbara modeller med diesel- och bensinbilar och se de totala kostnaderna för bilägandet över tid, inklusive bränsle och fordonsskatt. Och i många fall handlar det om stora skillnader där laddhybriden blir tusenlappar billigare varje månad.

Flera nya laddbara modeller för privatleasing

Kia har nu fyra laddhybrider i olika segment tillgängliga för privatleasing. Den nya kombin Kia Ceed SW Plug-In Hybrid är ett exempel som nu kostar från 2 995 kr/mån. En annan nyhet är den sportiga crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid som nu finns att beställa och som går att privatleasa från 3 795 kr/mån. Kia erbjuder också Kia Niro Plug-In Hybrid från 3 395 kr/mån och den stora kombin Kia Optima SW Plug-In Hybrid som går att privatleasa från 3 995 kr/mån.

Räkna ut hur mycket du kan spara på att privatleasa en laddhybrid

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?