ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från KIA

Så fick Kias team bygga sin egen drömbil: Stinger GT

Mer körglädje. Bättre komfort. Och en design som fått bilbranschen att haja till.
När Kia samlade några tongivande personer och lät dem skapa sin egen drömbil blev resultatet något utöver det vanliga.
– Det här är ett speciellt tillfälle i min karriär, säger designchefen Peter Schreyer.


Bilder+film: Här får du veta allt om nya Kia Stinger

Kia Stinger är en speciell modell som markerar början på något nytt. Här har man skapat en modern bil med avancerad teknik, imponerande prestanda och med tydliga kopplingar till de klassiska Gran Turismo-bilarna från 1960- och 1970-talen. Och man lät några av branschens stora profiler göra jobbet.

Toppversionen Kia Stinger GT är den snabbaste bil som Kia någonsin har byggt. Motorn är en sexcylindrig bensinmotor som tack vare dubbelturbo ger 370 hästkrafter. Fyrhjulsdrivna Kia Stinger GT accelererar från 0 till 100 km/h på bara 4,9 sekunder.

 Kia Stinger är inte bara snabb – den är också rolig att köra. Modellen har genomgått omfattande tester på den klassiska racingbanan Nürburgring och har finjusterats under tuffa vinterförhållanden i svenska Arjeplog. Bakom det arbetet står Kias tekniska chef Albert Biermann, som tidigare handplockats från BMW. Och han har inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på att hitta de perfekta köregenskaperna.

Stinger är designad på det europeiska designcentret i Frankfurt och har redan vunnit pris. I samband med premiären på Detroit Motor Show 2017 tilldelades Stinger utmärkelsen ”EyesOn Design Award”. Bakom designen ligger den välkända designchefen Peter Schreyer, en profil som under flera årtionden skapat hyllade modeller för olika biltillverkare och som sedan 2006 varit en stark drivande kraft hos Kia. Vid hans sida har han haft Gregory Guillaume, designchef för Kia Europa.

– Det här är ett speciellt tillfälle i min karriär. Vi har gjort många fina bilar och jag är stolt över dem alla, men det här är något särskilt, säger Schreyer.

 Kia Stinger lanseras nu i Sverige i två versioner: Dieseln 2,2 GT Line med 200 hk och fyrhjulsdrift som kostar från 429 900 kronor, samt Stinger GT med V6-motor på 370 hästkrafter och fyrhjulsdrift som kostar från 514 900 kronor.

Bilder+film: Här får du veta allt om nya Kia Stinger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies