ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från KIA

Nya modeller öppnar upp för tjänstebilskunderna

Biltillverkaren Kia har haft en intensiv utvecklingsperiod och lanserade sex nya modeller under förra året.
Det betyder att dörrar till flera nya segment nu har öppnats.
Ett av de viktigare: Den svenska tjänstebilsmarknaden.

Bilder+film: Här får du veta allt om nya Kia Stinger

Kia har haft en stark utveckling, inte minst under 2017 då biltillverkaren slog nytt försäljningsrekord i Sverige och klättrade till en tredjeplats på listan över de mest sålda märkena. Bakom den ökningen ligger bland annat ett långsiktigt kvalitetsarbete som tillsammans med marknadsledande garantier skapat förtroende hos kunderna. En annan förklaring är en fräsch produktportfölj med toppmoderna modeller som passar bra för Sverige.

 Den senaste nyheten heter Kia Stinger, en GT-modell som nu har premiär i Sverige och som öppnar upp ett lite lyxigare segment för Kia. Grundkonceptet är inspirerat av de klassiska Gran Turismo-modellerna från 1960- och 1970-talen, men Kia Stinger är fullmatat med modern teknik och körglädje. Ett exempel är den sexcylindriga bensinmotor som sitter i Stinger GT – som tack vare dubbelturbo ger hela 370 hästkrafter. Den gör Stinger snabb: 0–100 km/h går på 4,9 sekunder.

 Bland de nya modellerna från Kia finns också flera exempel på bilar som är starka alternativ på tjänstebilsmarknaden. Ett bra exempel är kombin Optima Sportswagon Plug-In Hybrid, en supermiljöbil som går att köra på el i upp till 62 kilometer. Modellen bjuder också på generösa utrymmen för både passagerare och bagage, hög komfortnivå och ett generöst utrustningspaket redan i grundutförande. Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid vann Teknikens Världs stora Bilpris 2018.

 En annan intressant tjänstebilsmodell från Kia är crossovern Niro Plug-In Hybrid, en supermiljöbil som har en deklarerad bränsleförbrukning på 1,3 liter bensin per tio mils blandad körning och som går att köra på el i upp till 58 kilometer på en laddning.

 Precis som hos Stinger och Kias övriga modeller är säkerhetsnivån hög hos Optima Sportswagon Plug-In Hybrid och Niro Plug-In Hybrid. Förutom den höga passiva säkerheten finns här också många moderna säkerhetssystem tillgängliga. Några exempel är en adaptiv farthållare som mäter avståndet till framförvarande fordon, autobroms med fotgängarskydd som upptäcker bilar och fotgängare som korsar din väg och ett filövervakningssystem som förhindrar att du hamnar på fel kurs om du tillfälligt skulle tappa koncentrationen.

Bilder+film: Här får du veta allt om nya Kia Stinger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies