Annons
Innehåll från KIAAnnons

Lägre totalkostnad för tjänstebil med smart teknik

Att köra på el innebär än lägre milkostnad jämfört med bensin och diesel.
Att köra på el innebär än lägre milkostnad jämfört med bensin och diesel.

Plug-in hybriderna har blivit ett hett alternativ på den svenska bilmarknaden, inte minst som tjänstebilar.

Tittar man på driftskostnader, förmånsvärden och ett renare miljösamvete är det lätt att förstå varför.

Smart kalkylator – så mycket kostar tjänstebilen

Försäljningen av laddbara bilar har ökat dramatiskt i Sverige. Och det är plug-in hybrider – laddhybrider som de också kallas – som står för den största ökningen. Nya prognoser säger att det redan inom fem år kommer att säljas fler laddbara bilar än bensin- och dieselbilar i vårt land.

Flera faktorer tros ligga bakom att allt fler väljer laddbara alternativ när de köper bil. En av de viktigaste är miljöfrågan. En plug-in hybrid som laddas dagligen behöver inte använda förbränningsmotorn lika mycket till vardags. Det betyder betydligt lägre koldioxidutsläpp.

Att köra på el innebär också lägre milkostnad jämfört med bensin- eller dieseldrift.

För tjänstebilsförare är förmånsvärdet också lägre. 

En biltillverkare som har kommit långt i utvecklingen av laddbara bilar är Kia. Med modeller som Optima SW Plug In Hybrid, Niro Plug-In Hybrid, e-Niro och e-Soul har Kia tagit en tätposition i Sverige. Kia är störst på plug-in hybrider, var tredje såld laddhybrid är en Kia, näst störst på hybrider och tredje störst på elbilar under 2019. Med 92 gram/km har Kia också det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet av de tio bästsäljande bilmärkena i Sverige.

Inom kort lanserar Kia ytterligare två laddbara bilar i Sverige. Det handlar om kombin Kia Ceed Sportswagon och crossover-modellen Kia XCeed, som redan finns i bensinversioner och nu lanseras som laddhybrider. Drivlinan består av en 1,6-liters bensinmotor, en elmotor och ett litiumjonpolymerbatteri på 8,9 kWh. Kia XCeed Plug-In Hybrid och Kia Ceed SW Plug-In Hybrid kommer att få en konkurrenskraftig räckvidd på ren eldrift som räcker för vardagskörningen för de allra flesta.

Räkna själv – så mycket kostar din tjänstebil

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?