1515
Annons
Innehåll från KIAAnnons

Kia släpper kombimodellen Ceed Sportswagon som laddhybrid

Populära Kia Ceed Sportswagon kommer nu som laddhybrid.
Populära Kia Ceed Sportswagon kommer nu som laddhybrid.

En smidig kombi med ovanligt stort lastutrymme och mycket ny teknik.

Senaste generationen av Kia Ceed Sportswagon som lanserades förra året har bjudit på många nyheter.

Nu kommer en till: Inom kort finns bilen också som laddhybrid.

Läs mer om Kias nya laddhybrider! 

Kia Ceed har länge varit en av de populäraste bilarna i Sverige, inte minst kombiversionen Sportswagon. Modellen är utvecklad och designad i Europa och anpassad för att fungera optimalt i de nordliga delarna av världen.

Trots smidiga yttermått är Kia Ceed Sportswagon en ovanligt rymlig bil. Här finns fullgoda utrymmen för passagerare på alla fem platser i bilen – och ett bagageutrymme på 625 liter. Det är mer än vad många betydligt större modeller kan skryta med.

I grundversionen Advance har Ceed Sportswagon en generös standardutrustning med bland annat 17-tumsfälgar, 2-zons klimatanläggning, eluppvärmd ratt, autobroms inklusive skydd för fotgängare och cyklister, trötthetsvarnare, aktivt filhållningssystem, helljusassistans, 7,8-tums pekskärm och backkamera.

Väljer man en bil med GT Line Assistanspaketet får man bland annat svart läderklädsel, invändiga detaljer i matt aluminium/blanksvart, dödavinkelvarnare, 10,25-tums navigationssystem, rattvärme, aktiv filkörningssystem, 12,3-tums full digital instrumentering och eluppvärmda ytterplatser bak.

I början av nästa år kommer Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid med en 1,6-liters bensinmotor och ett litiumjonpolymerbatteri på 8,9 kWh.

Drivlinan får 141 hästkrafter och Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kommer att få en konkurrenskraftig räckvidd på eldrift som räcker för vardagskörningen för de allra flesta pendlare. Bagageutrymmet lastar från 437 liter upp till 1 506 liter med nedfällt ryggstöd. Den har även en lucka under lastrumsgolvet för bland annat laddkablar. För grundversionen Advance är introduktionspriset från 339 900 kronor.

I den mest utrustade versionen med utrustningspaketet Advance Plus 2 ingår bland annat dödavinkelvarning, skyltskanning, backkamera, rattvärme, svart läderklädsel, panoramaglastak och förberedelse för UVO- Connect.  

Inom kort lanseras även Kia XCeed Plug-In Hybrid, en sportig crossover med bra markfrigång och en hög sittposition för bra överblick och enkelt insteg. Modellen får samma drivlina som Kia Ceed SW Plug-In Hybrid och liknande prestanda. I versionen Advance Plus är introduktionspriset från 369 900 kronor.

Alla modeller från Kia säljs med 7 års nybilsgaranti från fabrik. Garantin omfattar även EV-batterierna i Kias plug-in hybrider och elbilar.

Läs mer om Kias nya laddhybrider!

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera