Annons
Innehåll från KIAAnnons

Kia lanserar två nya laddhybrider

Båda bilarna har en hög utrustningsnivå redan i grundutförandet.
Båda bilarna har en hög utrustningsnivå redan i grundutförandet.

En crossover och en rymlig kombi – båda med lång räckvidd på el.

Inom kort lanseras de två nya laddhybriderna Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid i Sverige.

Läs mer om Kias nya laddhybrider!

Biltillverkaren Kia har etablerat sig som det tredje största bilmärket i Sverige. En av förklaringarna är en storsatsning på elektrifierade modeller; hybrider, plug in-hybrider och elbilar finns i modellprogrammet.

Nu förstärker Kia utbudet ytterligare med två helt nya laddbara bilar: familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid. Drivlinan som är hjärtat i de båda modellerna kombinerar bensin- och elmotor och ger totalt 141 hästkrafter och 265 newtonmeter. Drivningen sker på framhjulen via en sexväxlad automatisk dubbelkopplingslåda. Modellerna är utrustade med ett batteri på 8,9 kWh, vilket ger en preliminär räckvidd på el på cirka 50 kilometer, enligt WLTP-körcykeln.

De båda bilarna får en ny aerodynamisk grill och en laddlucka som sitter integrerad i vänster framskärm. Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid har ett bagageutrymme på 437 liter, medan crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid lastar 291 liter.

Både Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid har en hög utrustningsnivå redan i grundutförande. I säkerhetsutrustningen ingår som standard bland annat autobroms med skydd för fotgängare och cyklister samt aktivt filkörningssystem och filhållningsassistans. Pekskärmen tillåter spegling av mobiltelefoner via både Apple CarPlay och Android Auto.

I utrustningsnivån Advance Plus, som är instegsnivå för Kia XCeed, är skärmen 10,25 tum stor. Här finns navigationssystem och livetjänster via TomTom samt telematiksystemet UVO-Connect med tillhörande app. Digital instrumentering på 12,3 tum ingår i standardutrustningen i Kia XCeed och erbjuds i Kia Ceed SW med utrustningspaketet Advance Plus 2.

De första Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kommer till återförsäljarna i slutet av januari, Kia XCeed Plug-In Hybrid väntas under mars/april. Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kostar från 339 900 kronor och Kia XCeed Plug-In Hybrid från 369 900 kronor.

Som alla modeller från Kia har bilarna sju års nybilsgaranti.

Läs mer om Kias nya laddhybrider!

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?