1515
Annons
Innehåll från JungheinrichAnnons

Så kan framåtlutad automation bygga framtidens lager

Kraven på automation ökar inom alla branscher och industrier – och inte minst i truck- och lagerindustrin. Globala koncernen Jungheinrich är ledande inom intralogistik och vet vad som krävs för att möta kraven på ett optimalt vis.

– Det finns primärt två framgångsfaktorer för en lyckad automatisering: minskad inverkan av mänsklig interaktion och snabba leveranser, säger Carsten Duus, vd Jungheinrich Danmark och Sverige.

Framtidens logistik kräver förändrade arbetssätt och för att kunna hålla sig konkurrenskraftig och framtidssäkra verksamheten är automation ett måste, oavsett bransch. Carsten Duus beskriver det som en domino-effekt: om en aktör börjar, måste alla andra fortsätta.

– Det handlar om att vara relevant på marknaden. Om du inte automatiserar verksamheten och skapar förutsättningar för att kunna leverera snabbt så kommer du med tiden bli irrelevant.

Automation i praktiken

Att fasa ut den mänskliga interaktionen till förmån för den artificiella intelligensen innebär i praktiken mer effektiva flöden, förenklade processer och stora besparingar ekonomiskt, menar Carsten Duus. Men det är inte alls säkert att automatiseringen kommer att skapa mer arbetslöshet. Den demografiska utvecklingen under de kommande tio åren innebär dessutom att det kan bli svårt att hitta personal som vill utföra de mer slitsamma arbetsuppgifterna.

– Vi kommer behöva fler anställda som kan hantera och organisera automationsuppgifter, vilket kräver goda kunskaper i processplanering och skapar utrymme för att utveckla verksamheten, säger Carsten Duus.

Jungheinrich har sedan många år tillbaka investerat i såväl mobila robotar som automatiserade kranlager, båda baserade på väletablerade teknologier. Nu utökar de produkterna ytterligare till de nordiska länderna. 

– Monotona transporter av gods kommer i framtiden inte att hanteras av vanliga gaffeltruckar, det kommer skötas av automatiserad utrustning. Redan nu arbetar många företag med att optimera sina processorer så att de kan anpassas till automatiserade fordon.

Erbjuder flexibel automationsprocess

Med över 60 år i branschen har Jungheinrich-koncernen etablerat sig som en framåtlutad och mångsidig leverantör med total bredd inom såväl intralogistik kring truckar och logistiksystem som automatisering och digitalisering. Det ger dem också särskilda insikter strategiskt; att automatisera en hel verksamhet är ett stort projekt och ibland behöver man ta det stegvis. Jungheinrich erbjuder en flexibilitet inom i vilken takt automationsprocessen ska ske.

– Vid en automatisering måste du ibland ta väldigt stora steg, kanske lite för stora för att ta alla på en gång. Vi hjälper våra kunder att ta det stegvis, för att de ska slippa ha den enorma överkapaciteten på en gång, avslutar Carsten Duus.

Om Jungheinrich 

Jungheinrich är en global koncern inom intralogistik med huvudkontor i Hamburg. I mer än 60 år har man hjälpt kunder till effektivare, säkrare och mer ergonomisk materialhantering.

Läs mer här

 

Mer från Jungheinrich

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jungheinrich och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?