Annons
Innehåll från JungheinrichAnnons

Fleet Enterprise optimerar säkerheten i er lagerverksamhet

Som en marknadsledande helhetsleverantör inom lager och logistik tar globala Jungheinrich sig an kompletta projekt åt kunder som vill automatisera, utveckla eller bygga nya lagerlösningar. Med säkerheten som huvudfokus bidrar Jungheinrichs tjänster till effektivare, smartare och kostnadseffektivare lagerhållning och -system. 

När Jungheinrich startade i början på 1950-talet var det med en enskild gaffeltruck; idag är företaget en av marknadens mest framstående aktörer inom lager och logistik. Jungheinrichs erbjudande inkluderar allt från traditionella gaffeltruckar och automatiserade truckar till kranlager och avancerade IT-lösningar för ökad säkerhet och automatisering. 

– Som helhetsleverantör har vi givetvis också ett rikstäckande nätverk av tekniker för ett fullt eftermarknadskoncept, inklusive service, reparationer och underhåll. Allt vårt arbete är miljöcertifierat och vi värnar starkt om att erbjuda högkvalitativa tjänster, understryker Therese Palmquist, Business Developer inom eftermarknad.

En rad tjänster för trygg driftmiljö

Få andra aktörer inom lager- och logistikbranschen har ett lika omfattande erbjudande, i synnerhet vad gäller säkerhetslösningar. Henrik Svensson, Sales Director Logistics Systems, konstaterar att lagerbranschen historiskt har varit en ganska riskpräglad miljö, men att digitalisering och automatisering gjort stor skillnad vad gäller att öka säkerheten. 

– Efterfrågan på lösningar som säkrar en trygg driftmiljö ökar och därför har vi tagit fram en rad olika tjänster och produkter med detta som huvudsyfte, oavsett om det gäller att förbättra ett existerande lager eller om vi anlitas att bygga något helt nytt.

Sofistikerade automationslösningar

Jungheinrichs samarbeten inleds ofta med en så kallad SAFEwalk, en noggrann översikt av lagermiljön i direkt samverkan med kunden. Under bedömningen identifieras riskzoner och områden i behov av säkerhetslösningar. Därefter definieras vilka åtgärder som kan vara lämpliga.

– Efterhand som vi har utvecklat mer sofistikerade digitala verktyg har vi börjat implementera allt fler automatiserade säkerhetslösningar, vilket exempelvis innebär uppkopplade portar, automatisk inbromsning av truckar i riskzoner och mindre manuell trafik, berättar Henrik.

Fleet Enterprise optimerar verksamheten

Jungheinrichs nyligen lanserade system Fleet Enterprise är ett värdefullt verktyg i säkerhetsarbetet. Förutom att det digitaliserar – och därmed både förenklar och effektiviserar – truckförarnas dagliga tillsyn av sina maskiner, reducerar Fleet Enterprise behovet av manuell administration kraftigt. Eftersom all tillsyn lagras digitalt går det snabbt och enkelt att få skräddarsydda rapporter med de KPI:er och mättal man vill ha, för att exempelvis analysera avvikelser och identifiera trender. 

– Samtidigt får arbetsgivaren full kontroll över sin truckpark och ett unikt beslutsunderlag. Därmed kan man på ett användarvänligt sätt optimera verksamheten – har man rätt truckmodeller, rätt antal, på rätt ställe? Går det att sänka kostnaderna, uppfyller man kraven från Arbetsmiljöverket, har truckförarna rätt behörighet? Det finns mycket att hämta, säger Therese.

Skräddarsydda funktioner

All funktionalitet inom Fleet Enterprise utvecklas successivt i nära samverkan med Jungheinrichs kunder. För Jungheinrich innebär det att man alltid kan säkerställa att man levererar funktioner som är specifikt anpassade för kundernas behov, oavsett hur de ser ut. 

– Med tryggare medarbetare och en effektivare arbetsplats kan kunderna fokusera på att vidareutveckla och förbättra sin egen affär, vilket leder till ökad tillväxt och nya möjligheter. Det är något vi alla vinner på, avslutar Henrik.

Läs mer om Jungheinrich här

 

Mer från Jungheinrich

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jungheinrich och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera