Annons
Innehåll från JoabAnnons

JOAB:s innovativa lösningar minskar energiförbrukningen

Fordonsindustrin går just nu mot elektrifiering och energieffektivisering, och marknaden för transportlösningar och påbyggnationer för lastbilar är inget undantag. Med nya produktserien EcoDrive vill svenska JOAB visa att de fortsatt vill vara en accelerator för hållbara och innovativa lösningar och driva på utvecklingen i branschen. 

– Det blir allt viktigt att spara energi i transportfordon, och vi jobbar för att våra produkter ska vara en del av den utvecklingen. Som med vår nya produktserie EcoDrive där de två första produkterna har lanserats, en lastväxlare och en liftdumper. Med EcoDrive minskar energianvändningen med upp till 50 procent, berättar Stefan Hartzén, Försäljnings och Marknadschef på JOAB. 

Innovativa EcoDrive minskar transportfordonets bränsleförbrukning och är förberedd för alla typer av el-chassin, samtidigt som den hjälper föraren till en säkrare, snabbare och enklare manövrering. Det nyutvecklade låghastighetsläget dig som förare maximal kontroll vid kritisk körning. 

– Det är en självklarhet för oss som leverantör att ligga i framkant i utvecklingen av innovativa produkter. Det ligger i vårt DNA. Samtidigt måste vi jobba nära kunderna och möta deras specifika behov, och skapa ett kundvärde i det vi tar fram, förklarar Stefan Hartzén.

Investerar i framtiden

Just nu gör JOAB, som är marknadsledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden, en stor omställning i sin produktion, montering och serviceverkstäder för att kunna möta kundernas nya krav. 

– Vi tror på en enorm utväxling på hållbara elektrifierade produkter framöver, och en stor del av vår tillverkning under de kommande åren kommer säkerligen att vara fokuserat på batteri- och vätgasdrivna lösningar, säger Stefan Hartzén.

Det räcker inte bara idag att ta fram hållbara produkter, även hållbarhet längs hela värdekedjan blir allt tydligare krav från marknaden. 

– En stor fördel för våra kunder är att vi äger hela försörjningskedjan, alltifrån produktutveckling till produktion av våra produkter samt reservdelar och service. Vi jobbar med alla tre aspekter av hållbarhet; miljö, arbetsmiljö och ekonomi. Vi är ett företag som alltid har investerat i fortsatt tillväxt, det skapar en trygghet för våra anställda, leverantörer och samarbetspartners, menar Nina Signell-Rane, Kvalitet & Miljöingenjör på JOAB.

JOAB:s hållbarhetsmål är bland annat att aktivt sänka sin energiförbrukning och uppkomst av avfall, att optimera produktionsprocesserna och minska koldioxidutsläppen kopplat till sina egna transporter. Investeringar sker även genom solcellsparker för att säkerställa grön el, bland annat Dalslands största vid anläggningen i Dals-Rostock, och belysningen i anläggningarna byts ut till LED.

– Lika viktig är det att säkerställa att vår personal och JOABs samarbetspartners har rätt kompetens för att arbeta med våra och framtidens produkter. Vi har sedan ett år tillbaka en utbildningsansvarig för att säkerställa att vi ligger kompetensmässigt i framkant, nu och i framtiden. Vi har utvecklat en digital plattform för e-learning som kommer både anställda och samarbetspartner tillgodo, avslutar Nina Signell-Rane.

Om JOAB

I närmare 60 år har JOAB utvecklat och tillverkat innovativa lösningar och tjänster inom påbyggnadsbranschen. Vårt stora utbud, där vi bla utvecklar, tillverkar och säljer liftdumper, lastväxlare, fastflak med kran, skiftessystem samt sopbilar, har resulterat i en bred kundbas. Kontakta oss så pratar vi mer om hur vi kan öka din lönsamhet på ett hållbart sätt +46 31 7050 600.

Läs mer på www.joab.se  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Joab och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera