1515
Innehåll från JeepAnnons

Compass visar vägen – här är nya laddhybriden från Jeep

Byggd för stan – och tuff terräng.

Den nya generationen av Jeep Compass är rustad för alla typer av äventyr.

Nu lanseras laddhybriden med flera viktiga nyheter.

Laddad för äventyr: lär dig allt om Jeep Compass 4Xe 

Den första generationen av Jeep Compass, en SUV i mellanklassen, lanserades inför modellåret 2007. Bilen konstruerades  i första hand för att vara en smidig modell på landsväg och i urbana miljöer, men skulle samtidigt leva upp till de terrängegenskaper som under 80 år varit en bärande del av varumärket Jeep.

Laddhybrid med uppkopplad teknik

Sedan premiären har modellen utvecklats och har släppts i nya generationer. Och nu landar en kraftigt uppdaterad version av Jeep Compass i Sverige. Det handlar bland annat om en ny exteriör design, ny inredning med en 10,1-tums pekskärm och om ny teknik med bland annat röststyrning från Alexa och nya aktiva säkerhetssystem.

Den mest intressant nyheten är dock att modellen nu endast kommer att säljas som laddhybriden Jeep Compass 4Xe, en bil där en modern laddbar drivlina förstärker de egenskaper som har gjort Jeep till en ikon i bilvärlden.

Eldrift upp till 49 kilometer

Hjärtat i Jeep Compass 4Xe är en turboladdad bensinmotor på 1,3-liter som samverkar med en elmotor som är placerad på bakaxeln. Den drivs av ett 11,4 kWh batteri som kan laddas under körning eller via ett externt eluttag – både hemma med laddbox och på offentliga laddplatser. Med ett fulladdat batteri klarar Jeep Compass upp till 49 kilometer på ren eldrift.

Förbränningsmotorn ger 130 hk eller 180 hk, beroende på vilken version man väljer. Elmotorn adderar 60 extra hästkrafter, vilket totalt ger 190 hk (Limited) eller 240 hk (Trailhawk och S). 

Utveckling av fyrhjulsdriften

Det faktum att Jeep Compass 4Xe är utrustad med eldrift har inneburit nya möjligheter för biltillverkaren att vidareutveckla sin fyrhjulsdrift ytterligare. Elmotorn, som driver bakhjulen, har ett vridmoment på hela 250 Nm som finns tillgängligt på alla varvtal och i alla situationer. Systemet bjuder också på ett antal olika körlägen där föraren kan anpassa drivningen efter just de omständigheter som för tillfället råder. Det borgar för bra framkomlighet, oavsett väder och underlag. 

Nya Jeep Compass 4Xe kommer till svenska handlare under juni månad.

Laddad för äventyr – lär dig allt om Jeep Compass 4XE 

 

Mer från Jeep

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jeep och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?