Annons
Innehåll från JaguarAnnons

Så kan du både köra "världens bästa bil" – och få lågt förmånsvärde

Förra året utsågs elbilen Jaguar I-Pace till världens bästa bil.
Förra året utsågs elbilen Jaguar I-Pace till världens bästa bil.

2019 hade Jaguars elbil I-PACE förmånen att väljas till världens bästa bil. 

Men det finns fler fördelar.

I-PACE är också en värdig ekonomisk vinnare för den som vill köra klimatsmart. 

Läs mer om I-PACE

60 vinster. Prisregnet har duggat tätt över Jaguars nyskapande elbil I-PACE sedan den kom ut på marknaden för ett år sedan. De tre tyngsta: World Car of the Year, World Design Car of the Year, och World Green Car of the Year.

Men det finns ytterligare en trio anledningar att titta extra noga på denna designade skönhet av den brittiska biltillverkaren: Miljöbilspremie, ladda hemma-stöd och laddningsabonnemang. 

Miljöbilspremie

Som privatperson ges upp till 60 000 kronor i det så kallade bonus malus-stödet. Högsta beloppet ges bilar med utsläpp av koldioxid mellan 0 och 60 gram per kilometer. I-PACE är 100 procent elbil, och har sålunda noll koldioxidutsläpp. 

Ladda hemma-stöd

Privatpersoner kan ansöka om ladda hemma-stöd för att ha en egen laddbox. Bidrag ges upp till halva kostnaden för box, material och arbetskostnad vid installation.  

Laddningsabonnemang

Bee Around kallas Jaguars abonnemang för laddning av elbil. Med en fast månadsavgift av 399 kronor laddar man fritt i Bee’s publika nätverk av laddstationer i Sverige. Abonnemanget gäller både privatpersoner och företag. 

Lågt förmånsvärde

Jaguar I-PACE har något för alla siffernissar. Inte minst för dem som väljer att ha miljöbil som förmånsbeskattad tjänstebil. I motsats till elbilar har diesel- och bensinbilar inte möjlighet att få nedsatt förmånsvärde. Beroende på inkomst ger Jaguar I-PACE ett förmånsvärde från 2 592 kronor/månad. 

Elbilar som i första hand laddas hemifrån kostar 1,50-2,50 kr/mil, vilket kan jämföras med 7-12 kr/mil för en genomsnittlig bensin- eller dieselbil. 

Elbilar behöver också generellt mindre service än en fossilt driven bil. Med Jaguar Care blir utgifterna för underhållet låga, tack vare gratis service de tre första åren. 

Förmånen att köra Jaguar I-PACE är många. Då har vi ännu inte hunnit berätta något om så värdsliga ting som körupplevelse, vägegenskaper – och en design i världsklass.

Boka provkörning 

Mer från Jaguar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jaguar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera