ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Jaguar

Så gick det till när Jaguar I-PACE vann bilvärldens finaste pris

Jaguar I-PACE bär den prestigefyllda titeln som Årets Bil. 

Här är historien om hur den eldrivna suven trumfade sina fossildrivna konkurrenter och tog hem ett av bilvärldens allra finaste priser. 

 Läs mer om Jaguar I-PACE

60 motorjournalister från 23 europeiska länder utser varje år Årets Bil, ett av bilvärldens finaste priser. Under hela året har juryn ett stort arbete med att gå igenom alla nya bilar som lanseras. I flera omgångar utsätts de för omfattande tester och sju modeller går till final. Sedan utses slutligen en vinnare under bilsalongen i Genève.

I 2019 års upplaga av tävlingen blev Jaguar I-PACE till slut den stora segraren. Därmed blev det första gången som en helt eldriven modell tog hem det prestigefyllda priset. 

Körglad och praktisk
Inför finalen var Jaguar I-PACE en av de stora favoriterna. Det här är en helt eldriven modell som har hyllats för att vara en perfekt kombination av körglad sportbil och praktisk SUV. Innan utmärkelsen hade Jaguar I-PACE dessutom fått flera andra utmärkelser –däribland Årets bil i Tyskland, men även till årets bil i Norge, Årets miljöbil i Skottland och Årets Elbil i Sverige.

Hjärtat i I-PACE är två Jaguar-konstruerade elmotorer som är placerade på var sin hjulaxel. Det betyder fyrhjulsdrift som ger bra grepp på alla typer av underlag – och prestanda i sportbilsklass. I-PACE accelererar från stillastående till 100 km/h på 4,8 sekunder.

Jaguar I-PACE är konstruerad för eldrift redan från början. Stora delar av bilen är tillverkad i aluminium, vilket gör konstruktionen vridstyv. Det toppmoderna litiumjonbatteriet på 90 kWh är placerat i mitten mellan axlarna. Det ger Jaguar I-PACE en perfekt viktfördelning som tillsammans med en låg tyngdpunkt gör vägegenskaperna utmärkta.

Avancerade säkerhetssystem
Juryn bakom Årets Bil tittar mycket på säkerhet när de bedömer olika bilmodeller. Och här hittar vi ytterligare ett argument till att Jaguar är en värdig vinnare. I-PACE är utrustad med en mängd tekniska hjälpsystem, bland annat ett automatiskt nödbromssystem som kan upptäcka fotgängare och cyklister till och med i mörker. Här finns också adaptive Cruise Control med steering assist, blind spot assist och 360 graders parkeringshjälp. Jaguar I-PACE fick högsta betyget 5 stjärnor när den testades av Euro NCAP:s och tilldelades höga betyg i de olika kategorierna.

Jaguar I-PACE finns tillgänglig i Sverige och kan beställas nu. 

 Läs mer om Jaguar I-PACE

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jaguar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer