ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Jaguar

Årets Bil-ägaren: ”Det här är framtidens bil”

  • – Det är första gången jag har en ren elbil. Det känns som en framtidens Jaguar, samtidigt som de har lyckats behålla många klassiska Jaguar-attribut. En perfekt balans som är mycket imponerande. Sedan är det ju en körglad bil, säger Tomas Strand.

Tomas Strand älskar bilar. Hans personliga bilresa har kantats av körglädje och tagit honom från bensinslukande sportbilar till den senaste älsklingen: Årets Bil-vinnande elbilen Jaguar I-PACE.

Läs mer om Årets Bil Jaguar I-PACE

Det började i mitten av tonåren hemma i villakvarteret i Strängnäs. Tomas Strand tittade storögt på grannarnas sportigare bil – och så fort han tog sitt körkort var han fast. Att första jobbet direkt därefter var som bilförsäljare på Saab i början av 1990-talet var liksom helt självklart för en 19-åring, och ett sätt att med hjälp av hästkrafter kunna kombinera nytta med nöje.

 30 år och nästan lika många bilmodeller senare är Tomas Strand en väletablerad företagsbyggare inom kommunikationsbranschen i huvudstaden, men fortfarande lika barnsligt besatt av snygga, snabba bilar.

– Jag är väl vad man skulle säga en klassisk bilnörd som har ägt både italienska och tyska fartmonster. Jag plöjer fortfarande biltidningar två timmar om dagen och läser alla provkörningar på nätet, säger Tomas Strand via handsfree-navigatorn i hans tre månader gamla ögonsten: Eldrivna Jaguar I-PACE.

Sportig och smart
Jaguars senaste och helt eldrivna modell har fått lovord för sin unika kombination av slank sportighet och smarta SUV-egenskaper – och nyligen utsågs den till den mycket prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil i Europa.

 – Det är första gången jag har en ren elbil. Jag beställde den så fort det var möjligt. Jag gillade Jaguars linjer sedan tidigare och hade en XK8 för många år sedan. Interiört har de verkligen lyckats få det digitala och analoga att smälta samman. Det känns som en framtidens Jaguar, samtidigt som de har lyckats behålla många klassiska Jaguar-attribut. En perfekt balans som är mycket imponerande. Sedan är det ju en körglad bil.

Rätt signaler till omgivningen
Tomas Strand är grundare och partner i kommunikationsbyrån Abby Priest och har valt att ha sin Jaguar I-PACE som tjänstebil. Inte bara för att förmånsvärdet på en elbil är mycket fördelaktigt, utan också för att bilen skickar rätt signaler till omgivningen.

– Reklambranschen kan vara ängslig av sig, och det gäller att göra medvetna val. Vi arbetar mycket med hållbar kommunikation och då är det ett givet val att välja elbil. Grunden var att jag ville ha en Jaguar I-PACE, men elbilen är också ett viktigt statement för oss som företag. Vi fick till och med fastighetsägaren där vi har kontoret att skaffa laddstolpar.

Ren lyx och njutning
Tomas längtar redan till sommaren, när han får glida runt på de där smala vägarna vid det nybyggda lantstället med laddstolpe på Gotland. Vacker natur och snygga bilar är en kombination att slå gnistor om.

– Det låter kanske ytligt, men att få sätta mig i rätt bil som svarar på det jag söker är verkligen själslig lycka för mig. Och att ha det så till vardags också är ren och skär lyx och njutning: Den extrema komforten, luftfjädringen som kan hissas upp, 400 hästkrafter att använda om det behövs, den låga tyngdpunkten i kurvorna. Bilkörning kan verkligen vara något meditativt, säger Tomas Strand.

Femsitsiga sportbilen Jaguar I-PACE finns nu tillgänglig för beställning i Sverige. Leverans kan ske redan innan sommaren.

Boka provkörning

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jaguar och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies