1515
Annons
Innehåll från Jaguar Land Rover SwedenAnnons

Med en fortsatt progressiv teknikutveckling tar Jaguar klivet in i 2020-talet

F-PACE Laddhybrid, Projekt Vector och Jaguars elektrifierade PACE-familj
F-PACE Laddhybrid, Projekt Vector och Jaguars elektrifierade PACE-familj

Genom att ligga i framkant när det kommer till ny teknologi och hållbarhet tar Jaguar oss in i 2020-talet med ett modernt bilsortiment som främjar elektrifiering, mobilitet och flexibilitet som nya element till varumärkets klassiska själ. Den som består av smidiga, självsäkra och smäckra bilar med en prestanda utöver det vanliga. Jaguar förblir ett varumärke inom premiumsegmentet som sticker ut och säger något extra om sin ägare.

60 år efter den revolutionerande introduktionen av ikoniska E-TYPE fortsätter Jaguar att flytta gränser för vad som är möjligt gällande prestanda, teknologi och attraherande formgivning. Idag är ambitionen att genom innovation och fokus på en framtid med noll utsläpp, noll olyckor och noll trafikstockning göra samhället mer hållbart och minska vår klimatpåverkan. En vision som Jaguar kalla Destination Zero.

Progressiv teknikutveckling

Som en viktig del i denna pågående resa lanserades redan 2018 världens första helt eldrivna premium SUV, Jaguar I-PACE.  

– I-PACE är en modell med upp till 47mils räckvidd1, som blev utsedd till Årets bil - World Car of the Year 2019, och den kunskap kring elektrifiering som i tidigt skede byggts upp inom bolaget kommer nu alla våra kunder till nytta genom den fortsatta tekniska utveckling som integreras i dagens elbilar, laddhybrider och mildhybrider, säger Jakob Månsson, Produktchef för Jaguar Sverige. 

Jaguar samarbetar även med Future Mobility Campus på Irland kring smarta vägkorsningar, 5G-anslutna vägar, autonom parkering och nya former för laddning av elfordon. Och deras Projekt Vector, är ett helelektriskt, självkörande fordonskoncept för både privat och kommersiellt syfte i staden och som planeras testas på gatorna i Coventry inom ett år.   

Modeller för ökad flexibilitet och mobilitet

Även om det kommer att dröja något år innan delade, självkörande, elektriska bilar är allas vardag, har samhällsutvecklingen redan lett till kraftigt ökade önskemål om elektrifiering. 

– Här är det är viktigt för oss att hela tiden se till att vi bemöter våra kunders behov, i dag och i morgon. Även om marknaden för rena elbilar ökar avsevärt finns det såklart också kunder där en elbil av olika anledningar inte är ett passande alternativ. Här kan vi erbjuda elektrifiering genom våra laddhybrider, som exempelvis Jaguar F-PACE laddhybrid. En prisbelönt högpresterande SUV, som ger dig möjlighet att köra upp till 53 km1 med el och som fortfarande ger full flexibel mobilitet med en energieffektiv bensinmotor på 2.0 liter, säger Jakob Månsson.

Att Jaguar kommer att behålla ambitionen om att vara en pionjär i branschen står klart och målsättningen är att samtliga modeller kommer att vara elektrifierade innan 2025. Bilar, som med tanke på varumärkets historia, garanterat kommer att bidra till att Jaguar fortsätter att ligga i framkant även i framtiden.

Ta del av de senaste nyheterna från Jaguar, skriv upp dig för nyhetsbrev här.

Fakta: Jaguar

Återförsäljare: Sthlm x 2, Gbg, Linköping, Örebro, Halmstad, Malmö

Förmånsvärde från: Jaguar I-PACE EV400 fr 3.028 kr/mån2

Erbjudande: Jaguar F-PACE laddhybrid fr 5.610 kr/månad3

Unikt för Jaguar: Jaguar Care – 3 års fri service & garanti upp till 10.000 mil4

Läs mer om Jaguars elektrifierade PACE-familj här

Läs mer om Jaguars vision Destination Zero, och Projekt Vector här

****

1. Faktisk räckvidd är beroende av olika faktorer som hastighet, körsätt, utrustning etc.

2. I-PACE Signature EV400 AWD AUT MY 21. Förbrukning 22 kWh/100 km, CO2-utsläpp 0 g/km, WLTP, räckvidd upp till 470 km med 18-tums fälgar*. Miljöklass Euro 6DF. Förmånsvärde är beräknat netto per månad vid 50 % marginalskatt, exkl. fordonskatt. 

3. F-PACE Signature P400e PHEV AUT AWD MY21. Bränsleförbrukning blandad körning från 2,2-2,5 l/100 km, CO₂ utsläpp 49-57 g/km, WLTP. Miljöklass Euro 6DF. Finansiell leasing, exklusive moms, baseras på 25 % första förhöjd hyra och 50 % restvärde, 36 månader avtalstid. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer med 695 kr respektive 60 kr. Med reservation for sedvanlig kreditprövning. Gäller ett begränsat antal lagerbilar till och med 31/3 2021.

4. Fri service i 3 år max 10.000 mil. Garantier: 3 års fabriksgaranti max 10.000 mil, 3 års vagnskadegaranti, 6 års rostskyddsgaranti, 3 års lackgaranti utan milbegränsning, samt 3 års Jaguar Assistans inom Europa. 

Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Lokala avvikelser kan förekomma. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jaguar Land Rover Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera