1515
Annons
Innehåll från InuitAnnons

Ökande hot från ransomware kräver nytt säkerhetstänk

Det blir allt viktigare för företag och organisationer att skydda sig mot ransomwareattacker då de kan medföra stora skador och kostnader. Det kräver nya sätt att jobba kring datasäkerhet, med lösningar som bygger på identifiering av ransomwares beteenden inne i systemen och som möjliggör sekundsnabbt stopp av en attack. 

Företag och organisationer anammar alltmer en hybrid it-miljö som inkluderar molntjänster som Office 365, Azure och Google, vilket skapar ökade möjligheter till intrång. De kriminella ligger ofta före i den tekniska utvecklingen och det gör att det blir allt svårare att skydda sig mot ransomwareattacker, så kallade utpressningsvirus eller gisslanprogram. 

– En stor anledning till att vi fortfarande ser många attacker är att de här brotten är väldigt svåra att utreda vilket innebär att det är liten risk i förhållande till insats och utdelning. Kryptovalutans intåg har dessutom medfört att det har blivit allt svårare att spåra den sortens betalningsvägar, säger Thorir Eggertsson, grundare och VD på Inuit. 

Den nya digitala verkligheten skapar ökat behov av att titta på säkerheten på flera plan och att arbeta förebyggande. Svårigheten med att stoppa ransomware är att de som ligger bakom ofta förändrar lite i tekniken inför varje attack, vilket gör det svårare att upptäcka när nya incidenter sker. Så i tillägg till att skapa säkra och effektiva IT-lösningar hjälper Inuit idag även sina kunder med att skapa en sista försvarslinje inne i företagens nätverk ifall nuvarande säkerhetslösningar som bolagen använder inte stoppar intrånget. 

– Genom att fokusera på vad som är gemensamt i krypteringen hos de olika ransomwareattacker som skett tidigare så kan vi med hjälp av AI och machine learning, hitta mönster och beteenden som återkommer. Programvaran RansomCare, som direkt märker avvikande beteenden i företagets filer och larmar blixtsnabbt, kan automatiskt isolera de infekterade enheterna från nätverket innan utbrottet sprids, berättar Thorir Eggertsson.

Om Inuit AB
Inuit erbjuder effektiva IT-lösningar som förenklar vardagen för både IT och personal. Lösningarna hjälper dig att uppnå hög säkerhet, ökad verksamhetsnytta och nöjdare användare inom områden som IT-säkerhet, IT service, endpoint och IT operations management, AD, molntjänster mm. Signa-upp eller boka en online demo på inuit.se

Mer från Inuit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inuit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?