1515
Innehåll från IntrumAnnons

Intrum: ”Alla vinner på en sund ekonomi”

Vanessa Söderberg är hållbarhetschef på Intrum.
Vanessa Söderberg är hållbarhetschef på Intrum.

Intrum är bäst i klassen när det gäller att hantera risk kopplad till hållbarhet. Det visar siffror från företaget Sustainalytics senaste ESG-rankning.

– Vårt mål är att leda vägen till en sund ekonomi i ett brett samhälleligt perspektiv, så det här är något vi är mycket stolta över, säger Vanessa Söderberg, hållbarhetschef på Intrum.

Läs mer om Intrums hållbarhetsarbete  

Det är inte hållbart att leva på krediter som inte kan betalas – det gäller både när det handlar om miljö och finanser. Därför jobbar Intrum fokuserat med både miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. När uppdragsgivarna, det vill säga företag, får betalt kan de investera i utveckling, och när individer, företagens kunder, får hjälp att reda upp sina obetalda skulder och komma tillbaka till en sund privatekonomi, gynnar det hela samhället. Det handlar om att ta ansvar för ekonomin inte bara i dag utan på lång sikt, och här fyller Intrum en viktig roll i det finansiella systemet.

För att kunna mäta sina framsteg presenterade Intrum nya hållbarhetsmål tillsammans med sin affärsstrategi på en kapitalmarknadsdag i november.

– De här frågorna går hand i hand för oss och vi kan inte fortsätta att vara ett framgångsrikt bolag utan att ha dem högt på agendan, säger Vanessa Söderberg.

Klimatneutral senast 2030

Nu släpps siffrorna för 2020 och Intrum presterar i linje med de mål som är uppsatta i hållbarhetsstrategin.

– När det gäller etisk hantering av kunder är målet att vårt värderingsindex ska vara över 80, och 2020 landade det på 82 av hundra möjliga vilket är två enheter högre än året innan.

Att hjälpa människor till en sund ekonomi gynnar både dem, våra uppdragsgivare och samhället.

Mål nummer två är att uppdragsgivarna ska vara nöjda med Intrums service och där är målet att stadigt ligga över 75 av 100 möjliga.

– I år har vi förbättrat oss även där, och det är såklart väldigt positivt att vi kunde göra den ökningen under 2020 med de speciella förutsättningar som har rått det senaste året.

När det gäller miljömässig hållbarhet är målet att hela verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030.

– De rapporterade utsläppen minskade med 9 procent jämfört med föregående år, detta trots att antalet kontor i redovisningen ökade från 90 till 180.

Externt kvitto på framgången

Intrum har även levererat i linje med sin strategi på resterande hållbarhetsmål kopplade till välbefinnande bland medarbetare samt mångfald och inkludering. Men det är inte bara i de interna mätningarna som bolaget visar goda siffror. I årets ESG-rankning gjord av Sustainalytics, där 0 indikerar lägst risk kopplad till hållbarhet, har Intrum lyckats förflytta sig från 24,5 2019 till 12,8 2021, något som placerade företaget på en solklar förstaplats bland 135 branschkollegor den sista mars.

– Vi är självklart jättestolta och glada över att få ett externt kvitto på framgången i vårt arbete inom hållbarhet.

Läs mer om Intrums hållbarhetsarbete 

 

 

Mer från Intrum

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Intrum och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?