Annons
Innehåll från IntilAnnons

Allt fler väljer Intils koncept för Due Diligence

Intil startade 2019 när Mina Nadjafi och Johan Wiktorin bestämde sig för att använda sina erfarenheter från försvaret i ett nytt koncept för due diligence.  Bolaget har snabbt etablerat sig på marknaden med stora kunder och går in i 2023 med ett växande team för att möta det föränderliga risklandskapet.

Kunderna hos Intil är oftast vana köpare av olika slags DD-tjänster. 

– Vi får verkligen visa vad vi går för, säger Mina Nadjafi, kunderna arbetar oftast under stor tidspress och med krav på hög diskretion. Här passar våra koncept och metoder som utgår från att identifiera och värdera risker från en extern vy.  

Intils holistiska DD-koncept erbjuder en stor bredd att välja ifrån. Ofta vill kunderna förstå mer av bolagens nyckelpersoner och vad som kan påverka ryktet. Områden som blir vanligare är cybersäkerhet och ESG i takt med ökad hotbild och regulatoriska krav. Den geopolitiska kontexten adderas alltid när relevant, vilket kunderna särskilt uppskattar i dessa tider. Vissa kunder vill även ha löpande bevakning av risker.

Med Intils metoder och vana att värdera en mängd olika källor kan kunderna välja vilka perspektiv de behöver täcka. EU, USA, Kina, Indien och Mellanöstern är de områden som oftast gäller, när de större kunderna undersöker sina investeringsmöjligheter.  

Framåtriktade rapporter med tydliga rekommendationer har blivit bolagets signum. Det är viktigt att inte bara identifiera utan även hjälpa kunden värdera och hantera risker som kommer upp i undersökningen, säger Johan Wiktorin.   

Innovation driver bolaget  

Intil har många kunder med internationell verksamhet. För att stödja kunder där arbetsteam måste hålla ihop arbetet från olika platser, har Intil utvecklat och lanserat en egen plattform. Med en gemensam miljö kan arbetsteam jobba smidigt, spårbart och säkerhet oavsett var i världen de utgår ifrån.  

– Så här är det ofta, kundernas behov inspirerar många gånger utveckling av nya verktyg och metoder. Ständig innovation är en del av vårt DNA, säger Mina Nadjafi.

Läs mer om Intil Group här

Om Intil:
Intil grundades 2019 av Johan Wiktorin och Mina Nadjafi. Bolaget har en växande kundskara som riskkapitalbolag, förvärvande industribolag och bolag med IP. Intil levererar Due Diligence, riskbevakning och rådgivningstjänster. Under 2022 har bolaget lanserat sin egen kundplattform för sina tjänster.

Följ Intil på Linkedin 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Intil och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera