1515
Annons
Innehåll från InsiconAnnons

Ny förbättrad version av Insicon i2i ger ännu snabbare time-to-market

Insicon har hjälpt såväl stora som små skadeförsäkringsbolag till ökad tillväxt sedan 2010 genom deras smarta och skalbara affärssystem ‘Insicon i2i’. Nu väntar spännande nyheter när en ny förbättrad version av systemet lanseras som lyfter användarupplevelsen och den tekniska plattformen till en ny nivå. 

- Den nya versionen har en responsiv design, hög användarvänlighet, ger kunden full kontroll och kortar framförallt ner time-to-market, säger Sasa Petric, chefsutvecklaren av systemet och en av grundarna av Insicon. 

Komplett och anpassningsbar lösning

Ett skadeförsäkringsbolag har många komplexa frågeställningar som ett affärssystem behöver hantera och med Insicons nya version av i2i erbjuds en komplett och anpassningsbar lösning som är enkel att administrera på egen hand. Genom att använda sig av den senaste teknologin är varje enskild del av systemet öppet för integration genom API:er.

Snabbare time to market

I den nya versionen ges användaren utmärkta förutsättningar till en betydligt snabbare time to market jämfört med andra system. Från den dag ett bolag bestämmer sig för att ta del av Insicons lösning kan produkterna lanseras inom 2-4 månader vilket är betydligt fortare än äldre system. Tack vare i2i kan också prissättning och centrala processer ändras i realtid.

– Vid användandet av andra äldre system kan till exempel enbart en förändring av prisberäkningen vara ett projekt på 6-12 månader. Detta begränsar affären stort. Insicon i2i möjliggör att nya affärsupplägg och justering kommer ut snabbt på marknaden, säger Insicons VD Måns Hulterström. 

Skalbart för alla volymer

Eftersom Insicon i2i är skalbart passar det för skadeförsäkringsbolag, mäklare, agenter och captives i alla storlekar, där Insicons kunder ges möjlighet att växa med systemet. Allt från mindre bolag och startups i Sverige, Norge och Belgien till större aktörer som ICA Försäkring har upptäckt fördelarna med Insicon i2i. Flexibiliteten fick till exempel ICA Försäkring att nyligen förlänga sitt avtal med ytterligare fem år, ett besked som välkomnas av Måns Hulterström. 

– Vi är glada att vi genom ett nytt mångårigt avtal kan fortsätta stötta ICA Försäkring i deras resa att bli ett av Sveriges fem största försäkringsbolag, säger Måns.

Lösningen till ”Insurance-in-a-Box”

Insicon har ett samarbete med TietoEVRY, ett av världens största konsultföretag inom IT-implementationer och de senaste åren har det börsnoterade finska företaget börjat satsa allt mer inom försäkringsindustrin. TietoEVRY har tagit fram ett koncept de kallar för ”Insurance-in-a-Box” som sätter ihop viktiga system för ett försäkringsbolag. Insicons i2i-lösning är själva affärssystemet i ”Insurance-in-a-Box” som håller ihop affärslogik och centrala processer. Samarbetet innebär också ett globalt distributions- och servicenätverk för alla gemensamma kunder.

Fakta

Insicon i2i är ett komplett affärssystem för skadeförsäkringsbolag. Byggt för att ge kunderna stor flexibilitet och möjliggöra digitalisering.

Grundat: 2009

VD: Måns Hulterström

Mail: mans.hulterstrom@insicon.se

Hemsida: insicon.se 

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Insicon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?