Annons
Innehåll från IMI Supply Chain SolutionsAnnons

IMI: “Logistik idag behöver vara anpassningsbar, motståndskraftig och flexibel”

I takt med att världen förändras behöver även logistiksystemen utvecklas och anpassas för att dagligvaruhandelsbolagen ska kunna leverera och fungera optimalt. 

– Dagens logistiksystem behöver vara automatiserade, sammankopplade och robusta, säger Karin Hoflund, marknadschef på ledande mjukvarubolaget IMI Supply Chain Solutions.

Dagens uppkopplade samhälle innebär helt nya möjligheter för såväl företag som konsument. Det medför också ökade förväntningar och krav på vissa funktioner relaterade till logistik – såsom visibilitet och spårbarhet. Ur ett konsumentperspektiv är en hållbar och pålitlig logistikkedja således central – men det är minst lika viktigt företag mellan.

– Vi arbetar väldigt nära våra kunder för att de ska få en mer robust och effektiv logistik utifrån deras specifika behov. Våra system är flexibla och konfigurerbara och vi lägger stor vikt vid och mycket tid på att verkligen förstå våra kunders verksamhet, förklarar Karin Hoflund.

Grundpelare för ett pålitligt logistiksystem

En central byggsten i ett pålitligt logistiksystem är automatisering på systemnivå. IMI erbjuder mjukvarulösningar för intelligent order- och lagerhantering där allt sker utan handpåläggning – och där driftstopp inte är ett alternativ. En annan viktig aspekt att ta i beaktning är komplexiteten i företagens logistikverksamhet och specifika behov av olika system samt hur de ska kopplas samman.

– Det finns inte ett system som löser alla problem, det beror helt på vilken verksamhet som kunden bedriver. Fokus måste därför ligga på att välja de system som är bäst lämpade för uppgifterna och att system sedan är sammankopplingsbara både inom kundens organisation men även med kundens kunder och leverantörer, betonar Karin Hoflund.

I en föränderlig värld behöver man dessutom ta höjd för omvärldsfaktorer. Pandemier, krig, geopolitiska kriser och olyckor är sådant som oundvikligen kommer påverka logistikkedjan och då krävs ett robust system som också är förändringsbart.

– Logistik idag behöver vara anpassningsbar, motståndskraftig och flexibel. I praktiken innebär det till exempel att det är enkelt att lägga om flöden från ett lager till ett annat eller hitta nya fraktalternativ.

IMI GO! – ett nytt alternativ för lager, leverans och returhantering

Nu lanserar IMI en tjänst för att ytterligare effektivisera logistikkedjan hos sina kunder inom e-handel och retail. IMI GO! Är en prisvärd och effektiv systemplattform för att hantera sina flöden från order till lager, leverans och slutligen eventuell retur.

– IMI GO! är utvecklad för att möta de behov som uppstått inom e-handel och retail. Vår förhoppning är att tjänsten ska hjälpa våra kunder att jobba effektivt och mer automatiserat men framför allt att ge en bra kundupplevelse till sina kunder, avslutar Karin Hoflund.

Läs gärna mer om IMI och våra lagersystem 

Om IMI Supply Chain

IMI Supply Chain Solutions (Industri-Matematik International AB) grundades 1967 av den svenska kärnfysikern Martin Leimdörfer. Sedan dess har bolaget utvecklats och ömsat skinn många gånger. Dagens IMI är ett snabbväxande och hållbart mjukvarubolag specialiserat på supply chain lösningar. Några av IMI’s kunder är Ahlsell, Aim’n, Schenker och Twistshake.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IMI Supply Chain Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera