ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från IFS

Nya lösningar för att hjälpa kunder på distans

  • Coronakrisen påskyndade processen för att få verktyget på plats.

Munters är ledande inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar för krävande industriella applikationer, där de största segmenten är livsmedel, läkemedel och lantbruk.
Nu har företaget, tillsammans med IFS, hittat ett sätt att hjälpa sina kunder – på distans.

Se hur Munters nya lösning fungerar här

Företaget Munters är en global ledare inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar som tillverkar, säljer och underhåller specialutrustning i 30 länder.
 Munters nuvarande affärsmodell bygger på att man ofta genomför en till två kundbesök innan man ens installerar utrustningen hos kunden.

– Att minska vårt beroende av fysiska besök är inte bara effektivare utan är en viktig del i vår tjänstefieringsresa, säger Roel Rentmeesters, chef för Global Customer Service på Munters.

En av nyckelfaktorerna bakom nöjda kunder är att se till att kundernas utrustning alltid fungerar effektivt. Detta är drivkraften bakom Munters nya affärsmodell, som går ut på att genom tjänstefiering leverera garanterad drifttid för kundens utrustning.

De har letat efter ett tillförlitligt verktyg för Remote Assistance, som kan göra det möjligt för företagets tekniker att samarbeta på distans med tredjelinjesupport och i slutändan även samarbeta direkt med kunden. Med IFS Remote Assistance kan de anställda snabbt hjälpa varandra, oavsett var i världen de är. Två användare kan samarbeta och interagera i realtid medan de fryser bilder, använder handgester och till och med lägger till verkliga objekt i en merged reality-miljö – oavsett om det är teknikern och support, tekniker och kund eller expert som är uppkopplad mot tillverkningsanläggningen.

Coronaviruset påskyndade processen att få verktyget på plats
– Vår vd Peter är i Italien och när Coronavirus började spridas såg han det omedelbara behovet av att utnyttja fjärrhjälp för att stötta både våra fälttekniker och vår tillverkning, säger Rentmeesters och fortsätter:

 – I början av mars blev det brådskande för oss att få denna teknik på plats för att fortsatt kunna betjäna våra kunder och stödja vår tillverkningsverksamhet.
Munters använder sedan lång tid IFS ERP-lösningar och kontakt togs snabbt för att diskutera en lösning.

– Vi har ett långvarigt partnerskap med IFS så mitt hopp var att vi snabbt kunde komma i gång med Remote Assistance-teknologin.

Lösning implementerad och personal operationell på bara två veckor
Kanske mest imponerande är den snabba driftsättningen.
– Jag kontaktade IFS om fjärrhjälp den 6 mars, vi hade ett avtal och genomförde utbildningen av våra första användare redan den 12 mars, säger Rentmeesters.

– Lösningen är väldigt intuitiv, det krävs minimal utbildning och det finns en del instruktioner inbyggda i appen. På mindre än två timmar var våra användare utbildade och klara att börja använda tekniken.

Med en första implementering på bara sex dagar utökar Munters nu användningen av IFS Remote Assistance till mer än 200 användare globalt.

Både omedelbara och potentiella fördelar
För närvarande avlastar IFS Remote Assistance en del av trycket för Munters gällande alla reserestriktioner.

– Vi har börjat med de områden som gör det möjligt för tekniker att samarbeta med varandra och med tredjelinjesupporten och planerar att utöka användningen till att interagera distanshjälp direkt med våra kunder, säger Rentmeesters och fortsätter:

– Det här kommer utan tvekan att vara ett verktyg som hjälper oss att interagera med våra kunder på ett nytt sätt.

Läs mer om Munters lösning – och effekterna det ger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IFS och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer