Annons
Innehåll från HyrexAnnons

Ställningsföretaget som visar vägen inom säkerhet

Proffsiga montörer och medarbetare framför delar av företagets moderna fordonspark.
Proffsiga montörer och medarbetare framför delar av företagets moderna fordonspark.

Med över 40 års erfarenhet inom ställningsbranschen vet Hyrex var fokus måste ligga för att fortsätta vara en relevant spelare på marknaden – säkerhet, säkerhet och ännu mer säkerhet. Hyrex inte bara leder utvecklingen utan visar vägen framåt.

Hyrex är ställningsföretaget som har monterat och hyrt ut ställningar, väderskydd, rullställningar och stängsel sedan 1979. Oavsett om det gäller att snabbt lösa väderskydd efter en brand eller montera ställningar för ett byggprojekt bidrar Hyrex till att göra branschen mer säker. Vd:n Mats Söderkvist har sett många konkurrerande aktörer komma och gå, och tror att Hyrex nyckel till framgång har varit viljan att ta fullt ansvar för säkerheten. 

–  Vårt fokus ligger alltid på att leverera säkra ställningar till våra kunder. Det har resulterat i trogna kunder och anställda som stannar länge, säger Mats Söderkvist.

Alla ska hem” 

Hyrex har en ständig dialog med sina montörer som arbetar uppe i byggnadsställningarna om vikten av att använda säkerhetsutrustningen som finns till hands. Mats Söderkvist berättar att branschen bara under 2020 sett två dödsolyckor som kunnat undvikas med fallskydd. 

–  Hyrex jobbar efter parollen ”alla ska hem”. Vi trycker på betydelsen av att inte bara ta ansvar för sig själv, utan också för sin kollega. Det kan rädda liv, säger han.

Medarbetarna får gå kontinuerliga utbildningar i fallskydd, ställningsmontage samt arbete på höga höjder. KMA-dokumentation, alltså dokumentation om kvalitet, miljö och arbetsmiljö, är en annan viktig del av Hyrex säkerhetsarbete. Inför varje projekt kontrollerar montörerna ställningen genom att provdra förankringarna och dokumenterar arbetet för att beställaren ska ha ett underlag vid kontroll från Arbetsmiljöverket. 

Digitalisering kommer att öka säkerheten

Mats Söderkvist tror att ställningsbranschen kommer utvecklas mot ökad digitalisering, något som också innebär viktiga effekter för branschens säkerhet. När nya ställningar ritas upp i 3D innan montering ekan risker och brister identifieras redan innan montörerna påbörjat sitt arbete. 

– Bättre planerade projekt resulterar i bättre utförande och en mer effektiv produktion, vilket alla vinner på, säger han.

Om Hyrex

Hyrex AB är ett av de ledande ställningsföretagen i Stockholm och Uppsala, som nu breddar sin verksamhet ytterligare med dotterbolaget Hyrex Industri. Det är ett naturligt steg i att ytterligare förstärka varumärket och utöka vad de erbjuder sina kunder idag samt en tydlig utveckling av företaget inom andra ställningsmontage – till exempel infrastruktur och industri.

Hyrex är auktoriserade av STIB samt medlemmar i Stockholms Byggmästareförening och Byggindustrier. Läs mer på www.hyrex.nu. 

Mer från Hyrex

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hyrex och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?