ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från HWF Advokater

HWF Advokater – den lilla storbyrån

Den affärsjuridiska advokatbyrån HWF Advokater etablerades den 1 januari 2018 i Helsingborg av delägarna Åsa Hansdotter, Lisa Fennhagen och Fredrik Widjer och har sedan dess haft en kraftig tillväxt.

HWF Advokater, med ursprung i en av landets ledande affärsjuridiska advokatbyråer, biträder bolag med aktiemarknadsjuridik, företagstransaktioner, kapitalanskaffningar och annan löpande affärsjuridik. HWF Advokater kombinerar bred juridisk kunskap med spetskompetens, allt skräddarsytt efter varje klients behov.

En bred rådgivarroll

Inom affärsjuridiken har de ledande advokatbyråerna under lång tid lett utvecklingen mot mer och mer specialisering. Omvärlden blir ständigt mer komplex och specialisering är därför nödvändig. Men i specialiseringsivern riskerar den breda och personliga rådgivarrollen att gå förlorad. För HWF Advokater är det viktigt att – parallellt med specialisering – fortsatt kunna erbjuda en bred och klientanpassad rådgivning.

– Vår bakgrund inom storbyrå gör att vi i grunden har specialistkunskaper och internationell erfarenhet som många andra byråer i vår storlek inte kan erbjuda. Vi är glada att kunna konstatera att vår fortsatta ärendevolym inom HWF Advokater har gett oss möjligheten att upprätthålla dessa kompetenser – samtidigt som vi bibehåller den breda rådgivarrollen. Detta i kombination med attraktiva arvodesnivåer gör att vi upplever oss ha ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande, säger partnern Åsa Hansdotter.

– Vi tror inte att det är tillräckligt att enbart ha expertis inom enskilda fack. Många av de bolag vi arbetar med vill ha både ett bollplank inom ett brett spektrum av affärsjuridiska frågor och specialistkompetens om bolaget t.ex. behöver skaffa kapital, ska noteras på börsen eller vill göra internationella förvärv. Att ha en stor förståelse för varje klients verksamhet och bransch är därför en nyckelfaktor, säger partnern Lisa Fennhagen. 

– För flera klientbolag kombinerar vi specialistrollen med en roll där vi fungerar som extern bolagsjurist. Genom sådana långsiktiga relationer, ofta nära bolagens styrelser och ledande befattningshavare, får vi en ingående förståelse för klientens affär. Affärsförståelsen bidrar i sin tur till en mer anpassad och effektiv rådgivning, säger partnern Fredrik Widjer.

En vinnande affärsmodell

HWF Advokater har sedan starten vuxit snabbt och rekryterar löpande. Idag omfattar HWF Advokater 13 medarbetare samt, i kontorsgemenskap, tre senior advisors med stor erfarenhet av nationell och internationell affärsjuridik. Byrån tillämpar en s.k. true partnership-modell.

HWF Advokater arbetar med de flesta områden inom affärsjuridiken med tyngdpunkt på aktiemarknadsrätt, företagstransaktioner, kapitalanskaffningar och investeringar, bolagsrättslig rådgivning och avtalsrätt. Byråns klienter är både noterade och onoterade bolag inom många olika branscher såsom verkstad och industri, life science, tech-området samt återvinning och miljö.

– Vi är mycket glada över det förtroende som både gamla och nya klienter visar oss. Efterfrågan på våra tjänster från bolag inte bara i Skåne, utan även i Stockholm och övriga delar av landet, övertygar oss om att vår affärsmodell är rätt, säger Åsa Hansdotter, Lisa Fennhagen och Fredrik Widjer.

Fakta
HWF Advokater etablerades i januari 2018. Vi förvaltar stolt ett arv av långsiktiga klientrelationer samtidigt som vi står till tjänst för en ny och växande klientkrets. Vårt kännetecken är en bred och personlig rådgivarroll kombinerad med juridisk spetskompetens; allt anpassat efter varje klients behov. Skräddarsydd affärsjuridik helt enkelt. Läs gärna mer på hwf.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HWF Advokater och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer