1515
Innehåll från HPAnnons

Morgondagens arbetssätt kräver digitala, säkra produkter som stöttar utvecklingen

Det kommer att krävas modern teknik och utvecklad säkerhet för att kunna skapa framtidens kontor, menar Jenny Gustavsson, produktchef på HP.
Det kommer att krävas modern teknik och utvecklad säkerhet för att kunna skapa framtidens kontor, menar Jenny Gustavsson, produktchef på HP.

Den digitala utvecklingen förändrar nu både samhället och hur vi arbetar i snabb takt. Vi ser att förändrade värderingar, nya krav på effektivitet och ny teknik som möjliggör flexiblare arbetssätt förändrar traditionella arbetsplatser och skapar morgondagens hållbara företag. 

Den digitalisering vi har sett i samhället under de senaste åren innebär stora förändringar på våra arbetsplatser. Vi lämnar nu gårdagens hierarkiskt uppbyggda kontor och öppna landskap och går mot aktivitetsbaserade kontor.

– Vi har pratat om framtidens kontor sedan vi delade upp HP och vi blev bolaget som fokuserade på lösningar kring PC och skrivare. För att bli en attraktiv arbetsgivare kommer det att krävas att man skapar en flexibel arbetsplats som förenklar människors arbetsdag, inspirerar till nya spännande samarbeten och att man har ny teknik för att stödja förändringen i verksamheten. Det är det som kommer att avgöra om man kan attrahera talangerna från generation Z i framtiden. För dem har det blivit en självklarhet med hög digital utveckling, både när det kommer till funktion och design, säger Jenny Gustavsson, produktchef på HP.

Att lyfta och ta hänsyn till varje specifik individs behov ligger också i fokus hos HP när de utvecklar framtidens produkter och tjänster. De ska inte bara ha snygg design och vara funktionella, utan även locka till ökad kreativitet hos användarna. Med förändrade arbetssätt behöver kontorsprodukter som datorer, skärmar och högtalare följa med i utvecklingen, exempelvis genom längre batteritid för att göra det enkelt att arbeta var som helst, mikrofoner och mjukvara som stänger ute omgivande ljud och bättre prestanda i maskinerna för att kunna använda krävande företagsprogram och snabbare uppkopplingar utanför kontoret. Flexibla arbetssätt kräver också en utveckling av företagens säkerhetstänk.

– ­När vi hjälper våra kunder att utforma morgondagens kontor handlar det mycket om att titta på hur vi kan utveckla våra produkter och tjänster för att stödja de förändrade arbetssätt digitaliseringen medför. Där är säkerhet en viktig faktor. Undersökningar visar bland annat att det kommer 350 000 nya virus om dagen och då är det omöjligt för företag att hinna med att utbilda personalen kring dessa. Därför bygger vi in mycket säkerhet direkt i vår hårdvara idag så att den kan skydda både individen, företaget, mjukvaran och själva produkten. Det ska vara lika säkert att arbeta med våra produkter och de ska ge lika hög prestanda oavsett var du arbetar, berättar Jenny Gustavsson.

Fakta

HP bildades i ett garage i Silicon Valley år 1939. Sedan dess har HPs vision varit att skapa teknologi som gör livet bättre för alla, överallt – varje person, varje organisation och varje gemenskap runt om i världen. Det är det som motiverar oss och inspirerar oss att hela tiden uppfinna och återuppfinna. Vi vill erbjuda upplevelser som överträffar alla förväntningar. Mer information om HP Inc samt våra produkter och tjänster hittar du på www.hp.se (EXTERN LÄNK).

Mer från HP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?