1515
Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HP Wolf Security – en helt ny nivå av säkerhetslösningar för företagsdatorer och skrivare

Att jobba på distans är det nya normala och även om vi kommer se en viss återgång till kontoret när pandemin är över så har mobilt arbete kommit för att stanna. Det här gör att företag behöver se över sin säkerhet när det kommer till medarbetarnas datorer och skrivare, då de uppkopplade enheterna ökar riskerna för cyberattacker.

Framtidens arbetsplats innebär att många kommer att ha möjlighet att kunna sköta sitt jobb på distans, att ha sin arbetsplats där det passar bäst för dagen. Det här har gjort att de som sysslar med cyberhot har fått upp ögonen för företagens svaga länk när det kommer till säkerhet, nämligen medarbetarnas uppkopplade datorer och skrivare. 

– Att vara mobil och jobba utanför kontoret skapar nya möjligheter för de anställda, men det gör också företagen mer sårbara. Enligt en undersökning som vi på HP precis har gjort har cyberattacker mot anställda som jobbar hemifrån ökat med 238 procent. För att skydda företagens affärskritiska information lanserar vi nu HP Wolf Security, en integrerad portfölj av datorer och skrivare med ett grundskydd för säkerhet som börjar i hårdvaran och som fortsätter med programvaror och tjänster för Endpoint Security, säger Jenny Gustavsson, produktchef HP Sverige.

Med över 350 000 nya varianter av virus som dyker upp dagligen är skyddet av uppkopplade datorer och skrivare något som företag verkligen måste ta tag i nu. 

– Företag är duktiga på att skydda sina system, men inte alltid sina medarbetares enheter. Vi har länge varit ledande inom dator- och skrivarsäkerhet och nu samlar vi våra säkerhetslösningar för att möta våra kunders ökande behov av omfattande och motståndskraftigt försvar mot cyberhot, berättar Jenny Gustavsson.

Under HP Wolf Security har HP samlat hård- och mjukvara samt tjänster anpassade för företag i alla storlekar. 

– Våra lösningar skyddar användarna i sin vardag, och vi har samma säkerhetstänk i grunden kring både PC och skrivare. Med våra PCs får det lilla företaget ett bra skydd, där säkerhetsfunktionerna redan är förinstallerade i hårdvaran vilket gör att det är enkelt att komma igång. Denna lösning kallar vi HP Wolf Security Edition. För det större företagen kan vi erbjuda helhetslösningar kring Endpoint Security som avlastar IT-avdelningarna, säger Jenny Gustavsson.  

Med innovativ hårdvaruteknik och HPs mjukvarulösningar samt tjänster kan hårdvaran bland annat se till att firmware lagar sig själv, att identifiering sker av attacker i minnet och att isolering görs av hot via viritualisering till molnbaserad intelligens. 

– Den kompletta lösning vi samlat under HP Wolf Security möjliggör fjärråterställning, förbättrar datainsamlingen av hot och levererar högkvalitativa varningar så att våra kunder kan agera snabbare om någon cyberattack skulle ske, menar Jenny Gustavsson. 

Även flera av HPs skrivare ingår i Wolf Security plattformen, vilket medför att medarbetare kan få säkra skrivare oavsett om man jobbar från kontoret eller hemma. Skrivare som går att övervaka och automatiskt åtgärda om eventuella säkerhetsattacker skulle ske. 

Om HP 

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. 

Läs mer på http://www.hp.com

Läs mer om HP Wolf Security 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?