Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från HogiaAnnons

Hogias långa erfarenhet skapar förutsättningar för att lyckas med automatisering

Erik Douglasson, Sektorchef lön/HR och Jesper Ringholm, Sektorchef ekonomi på Hogia
Erik Douglasson, Sektorchef lön/HR och Jesper Ringholm, Sektorchef ekonomi på Hogia

Digitaliseringen går mot automatisering och AI, oavsett bransch och verksamhetsfunktioner. Med hjälp av Hogia, som har över 40 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, kan du nu effektivisera din ekonomi- och HR funktion, få bättre data till beslutsunderlag och använda din personal på ett mer kvalitativt sätt. 

– Vi hjälper våra kunder att ta nästa steg i digitaliseringsresan genom att skapa system inom ekonomi och HR som automatiserar fler monotona och standardiserade arbetsuppgifter med hjälp av AI-stöd. System som möjliggör att man exempelvis kan skicka avtal och rapporter digitalt, göra digital signering samt ha digital bokföring och hantering av e-fakturor. Så att våra kunder kan effektivisera sina verksamheter och använda sin personal för mer kvalitativa arbetsuppgifter, berättar Jesper Ringholm, Sektorchef ekonomi, på Hogia. 

Hogia är ett familjeägt svenskt IT-företag med ett brett utbud av produkter inom ekonomi, lön/HR och transportsystem. 

– Vi vill vara långsiktiga i våra satsningar. Det gör att vi exempelvis återinvesterar merparten av vinsten för att vidareutveckla våra produkter och vår personal. Vi är en personlig och trygg samarbetspartner som finns med under kundernas hela utvecklingsresa, och i en takt som passar respektive kund, menar Jesper Ringholm. 

Hogias nya tjänster förenklar ekonomi- och HR-avdelningarnas arbete, gör att medarbetarna får en mer övergripande kontrollfunktion och ger bättre affärsbeslut genom enklare och snabbare tillgång till relevant information. 

– Automatisering gör även att företag blir mer attraktivt och kan locka till sig talanger inom ekonomi och HR som idag förväntar sig en högre grad av digitalisering, säger Erik Douglasson, Sektorchef lön/HR, på Hogia.

Hos Hogia är det kundens behov som styr utvecklingsarbetet och mycket är baserat på den kompetens som företaget har byggt upp under många år. 

– Det är en trygghet för våra kunder att vi har varit med länge, vi släppte exempelvis vårt första molnbaserade system för över 10 år sedan. Det är extra viktigt i en bransch som har sett många aktörer passera förbi. Vi satsar medvetet på att följa med i våra kunders utveckling, arbeta nära och långsiktigt och hela tiden skapa produkter och tjänster som svarar upp till våra kunders behov nu och framöver, förklarar Erik Douglasson.

En viktig del i digitaliseringen är att lagar och regler hos myndigheter också förändras i takt med utvecklingen för att på riktigt underlätta för företag och organisationer i deras administration.  

– Det är viktigt både för oss och för våra kunder att vi är pådrivande och samarbetar med våra myndigheter. För det är först när lagar och regler hänger med i den omställning som sker som vi kan automatisera fullt ut. Vi samarbetar bland annat med Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Nordic Smart Government (NSG) samt Srf Konsulterna för att få till en förändring av gällande regelverk och därmed möjliggöra en helt digital administration. Vi jobbar även aktivt med kunskapsspridning inom dessa områden genom exempelvis våra egna kompetensdagar inom Ekonomi och Lön/HR, berättar Erik Douglasson. 

Om Hogia 

Hogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se

 

Mer från Hogia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hogia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera