Annons
Innehåll från HogiaAnnons

Framgångsrika industriföretag kan ta snabba beslut

Trots att svensk tillverkningsindustri ligger i framkant när det gäller automation och artificiell intelligens hanteras många administrativa arbetsprocesser fortfarande manuellt. Genom att skapa flöden av kunskap och information hjälper Hogia Industrial Systems företag inom industrin att bygga en infrastruktur som ger bättre kontroll och ökad lönsamhet.

– Vårt digitala landskap skapar helt nya möjligheter för företag att effektivisera sin verksamhet, och det gäller även ekonomi- och löneadministrationen, säger Emma Maria Kånåhols, bolagschef.

Svensk tillverkningsindustri ligger långt fram när det gäller automation och artificiell intelligens, men Emma Maria Kånåhols som är bolagschef på Hogia Industrial Systems berättar att de administrativa arbetsprocesserna ofta fortfarande hanteras manuellt.

– Inom industrin är det inte ovanligt att ett fåtal personer sitter på all ekonomi- och/eller lönekunskap. Ofta arbetar man i pärmar eller i Excel-ark. Det är en sårbar situation eftersom industrin hanterar stora informationsmängder för inköp, lager, tidrapportering och redovisning. Verksamheten måste fungera och anställda måste få sin lön utbetald.

Snabb teknikutveckling, ökad global konkurrens och rörlighet i ekonomin är faktorer som påverkar industrins förutsättningar på marknaden och som ställer krav på företag att snabbt kunna ställa om sin produktion och förnya sina affärsmodeller. Emma Maria menar att det gäller att ha rätt verktyg för att fatta välgrundade beslut i den dagliga verksamheten.

”Bättre kontroll och ökad lönsamhet”

– Det digitala landskap vi befinner oss i skapar helt nya möjligheter för företag att effektivisera sin verksamhet, och det gäller även ekonomi- och löneadministrationen. För att klara svängningar i marknaden är det väl värt att investera i system som ser till att man får full kontroll på sina intäkter och kostnader i realtid så att man kan fatta rätt beslut. Det minskar också de administrativa riskerna vid sjukdom eller personalbyten.

Emma Maria berättar att när manuella repetitiva arbetsmoment automatiseras, kan ekonomer och lönespecialister istället lägga sin tid på kvalitetsgranskning, problemlösning och analyser, samt på att vara ett expertstöd i organisationen vid affärsstrategiska frågor.

”Hur tar man steget och blir mer digital?”

Det kan vara lika spännande som skrämmande att implementera ny teknik och många företag står inför flera frågetecken. 

– Börja i små steg och se var behovet är som störst. Om ledningen saknar insyn i ett visst område eller om det brister i attestrutinerna så är det där man ska starta. Standarder och öppna gränssnitt gör det i dag möjligt att kombinera befintliga och nya programvaror, och såväl skrivbordsapplikationer som molntjänster.

”Anställdas krav på flexibilitet”

Emma Maria berättar att hybridlösningar och molntjänster gör att medarbetare i dag kan få tillgång till sina tjänster direkt via webbläsaren, var de än befinner sig. För att attrahera rätt kompetens, behöver vi möta upp anställdas krav på flexibilitet.

Fakta

Hogia är ett svenskt it-företag med ett brett utbud av produkter inom ekonomi-, personal-, löne- och affärssystem och en djup kunskap inom tillverkningsindustrin. Vilka nya möjligheter medför den digitala utvecklingen och hur möter vi utmaningarna?

Kontakta oss på telefon 0303-688 70 eller via industrial@hogia.se så berättar vi mer, eller läs mer på Hogia Industrial Systems

Mer från Hogia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hogia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera