1515
Annons
Innehåll från Hitachi EnergyAnnons

Hållbarhetsarbetet ingen tänker på

Svensk ingenjörskonst har legat i framkant sedan el blev tillgängligt för de breda massorna. Hitachi Energy, grundat i Sverige, har utvecklat effektiva och hållbara innovationer i 140 år – en erfarenhet som redan idag gör det möjligt att ta stora kliv mot en grön energiomställning.

Hitachi Energy har bidragit till samhället med en robust elförsörjning ända sedan starten 1883, först som Asea/ABB och numera som Hitachi Energy. De senaste åren har tekniska lösningar som HVDC (högspänd likström) och olika system för ökad elkvalitet fått ett rejält uppsving i samband med att samhället elektrifieras och fler förnybara energikällor integreras. 

– Tekniken gör oss till en nyckelspelare vad gäller den globala energiomställningen. Bara genom våra installerande HVDC-projekt reducerar vi mer koldioxid än vad Sverige släpper ut per år.* Ser man även till den ekonomiska hållbarheten så är det miljardprojekt vi jobbar med, där mycket av tekniken och kunskapen levereras från Sverige. Det gör att vi sysselsätter tusentals medarbetare och många underleverantörer som bidrar till den svenska välfärden, säger Niklas Persson, global chef för affärsområdet Grid Integration på Hitachi Energy.

Se lediga jobb hos Hitachi här

Hitachi Energy är världsledande med produkter och system för elförsörjning på en marknad som kokar. Därtill gör de ett stort avtryck på den nationella ekonomin, och på den globala marknaden ur en hållbarhetsaspekt. Trots det är det få som vet vad företaget gör. Anledningen är att det till stor del handlar om dold infrastruktur.

– Vi tar el för givet idag. Det är inte så konstigt, det svenska grundsystemet är urstarkt. Nu går vi in i en fas där vi måste dubblera tillgången till el på 20 år. Det kan låta mycket, men är väldigt kort tid i vår industri. Vi måste skapa mer generering och bygga både transmissions- och överföringssystem för att fortsätta vara konkurrenskraftiga och behålla arbetstillfällen i Sverige, säger Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy i Sverige och fortsätter:

– Tekniken och kunskapen finns redan, där har vi legat före marknaden ett bra tag. Nu behöver vi gå från ord till handling för att säkerställa att vi som bransch inspirerar fler till en karriär inom teknik och energi. Endast till oss behöver vi rekrytera 1000 nya medarbetare det kommande året, och många av våra svenska kunder och partners har liknande behov.

Hitachi Energy lyfter fram forskningen som en av de viktigaste pelarna för att lyckas med att skapa ett mer hållbart samhälle, liksom att fokusera på rätt partnerskap som driver marknaden framåt. 

– Vi strävar ständigt efter att inta en rådgivande roll mot våra kunder som i slutändan är de som bygger det nya, elektrifierade samhället tillsammans med oss. Vi ser det som vår skyldighet att hjälpa till att styra marknaden åt rätt håll eftersom det är kort om tid kvar, avslutar Niklas Persson.

Läs mer om Hitachis hållbarhetsarbete

Om Hitachi Energy:
Vårt team, med 4500 medarbetare och över 60 nationaliteter bara i Sverige, jobbar inom energi, industri och transport för att påskynda den gröna energiomställningen. Här finns världsledande teknik baserad på unik kompetens hos våra fantastiska medarbetare. Vill du bli en av dem, och bidra till en bättre värld – på riktigt? Vi växer, så spana in vår hemsida för att hitta din nya utmaning!

* Sveriges territoriella utsläpp

Mer från Hitachi Energy

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hitachi Energy och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera