1515
Annons
Innehåll från Hitachi EnergyAnnons

En global karriär – i Sverige

På Hitachi Energy finns det en roll för alla som är intresserade av samhällsfrågor och hållbarhet – den interna arbetsmarknaden är nästan lika bred som den externa. Här samspelar allt från ingenjörer inom mjukvara och konstruktion till chefspositioner inom finans och specialister inom hälsa och säkerhet.

Allt arbete som utförs, utgår från att skapa långsiktig hållbarhet för alla. Så har det varit ända sedan grunden till det som idag är Hitachi Energy lades i Sverige 1883. För även om verksamheten tidigare har varit en del av Asea, och senare ABB, har värdegrunden till stora delar förblivit densamma: det centrala i företagskulturen är nyfikenheten och viljan att lära sig nytt. Allt för att i slutändan kunna bidra till ett bättre samhälle.

– I Sverige tar vi el för givet. Så ser det inte ut i resten av världen, där ungefär 10 procent av befolkningen saknar stabil elförsörjning. Att få tillgång till el är livsförändrande. Plötsligt kan man läsa läxorna efter mörkrets infall, enklare laga mat och kommunicera med omvärlden. Elförsörjning gör skillnad, och behovet kommer bara öka framöver, säger Jenny Lundberg, HR-chef för Hitachi Energy i Sverige.

Se lediga jobb hos Hitachi här

Även om Hitachi Energy har hela världen som sin marknad, finns hjärtat av verksamheten i Sverige, från Piteå i norr till Malmö i söder. Störst är siten i Ludvika och Västerås, där man behöver rekrytera 1000 nya medarbetare det kommande året. Att företaget har hundratals olika roller att erbjuda gör att många medarbetare stannar hela sin karriär inom verksamheten – till och med över generationer.

– Hos oss kan man ha en livslång karriär, antingen genom att ständigt fördjupa sig inom samma expertis, eller genom att byta mellan olika funktioner och enheter. Det är en uppmuntrande kultur där vi är måna om att varje enskild medarbetare ska ha möjlighet att uppnå sin fulla potential – oavsett om du har arbetat här en längre tid, kommer in mitt i karriären, är trainee eller nyutexaminerad, säger Isabel Baena, global HR-chef för affärsenheten HVDC på Hitachi Energy och fortsätter:

– Det livslånga lärandet kommer också från vår stora mångfald. Hos oss jobbar människor från över 60 nationaliteter och det finns stora möjligheter att jobba från Sverige men med hela världen som arena, samt att arbeta utomlands på egna kontor och våra kunders site. Olika perspektiv och en mängd olika erfarenheter och kompetenser bidrar naturligtvis till en väldigt innovativ miljö, där personlig utveckling är en naturlig del.

– Vi är stolta över att det finns en stark tradition att byta bana internt, vi vore inget utan våra medarbetare som kontinuerligt har möjligheten att lära och utvecklas på en arbetsplats där mångfald och inkludering finns i vårt DNA, avslutar säger Jenny Lundberg.

Läs mer om Hitachis hållbarhetsarbete

Om Hitachi Energy:
Vårt team med 4500 medarbetare i Sverige jobbar med dold infrastruktur inom transport där vi ser till att a fordon kan laddas, inom industri med elkvalitet, styrning och övervakning och hela kedjan i elnätet – allt från distribution till energilager och elkvalitet. Här jobbar medarbetare från 60 olika länder med en enorm kompetens och ett gemensamt mål: att bidra till den gröna energiomställningen.

Mer från Hitachi Energy

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hitachi Energy och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera