1515
Annons
Innehåll från Hitachi EnergyAnnons

Elektrifiering är avgörande för att nå ett fossilfritt samhälle

”Vi ser fram emot att välkomna hundratals nya medarbetare till Hitachi Energy under de kommande åren”, säger Anna Svensson, chef för Power Quality Solutions kompetenscenter på Hitachi Energy i Sverige. Foto: Jonas Bilberg
”Vi ser fram emot att välkomna hundratals nya medarbetare till Hitachi Energy under de kommande åren”, säger Anna Svensson, chef för Power Quality Solutions kompetenscenter på Hitachi Energy i Sverige. Foto: Jonas Bilberg

En fungerande elförsörjning har blivit en allt viktigare faktor för Sveriges tillväxt och konkurrenskraft, och för vår förmåga att nå nettonollutsläpp 2045. Men för att klara omställningen och det ökande behovet av el behöver vi investera i ny teknik och smarta tjänster så att vi får ett modernt och tillförlitligt elnät.

– Elektrifieringen är en viktig möjliggörare när industri- och transportsektorn ska ställa om till fossilfritt. För att lyckas och effektivt transportera elen dit den behövs, när den behövs behöver vi investera på alla nivåer i elnätet för att bygga bort de flaskhalsar vi har idag, säger Anna Svensson, chef för Power Quality Solutions kompetenscenter på Hitachi Energy i Sverige.

Energiomställningen innebär ett högre tryck på elnätet samtidigt som planeringsbar produktion minskar och mer förnybar energi ska integreras i elnätet.

– Framtidens hållbara samhälle kräver innovativa tekniska lösningar som bidrar till en hållbar utveckling, både socialt, miljömässigt och ekonomiskt. Mycket av tekniken finns redan idag, men vi ser att det kommer att krävas intelligenta och effektiva lösningar som bland annat ökar kapaciteten och förbättrar stabiliteten i elnätet, något som krävs för att integrera mer förnybar energi i systemet. Jag tror också att vi behöver koppla ihop elnätet och dela med oss internationellt av den el som produceras för att effektivt dela på resurserna, menar Anna Svensson.

Hitachi Energy har en stark historia med mer än 120 års erfarenhet av teknik och innovation, och företaget är världsledande på transmission och distribution.

– Vi möjliggör elektrifieringsresan som påbörjats, både i Sverige och globalt. Vi ser många spännande projekt framåt där vi kan bidra med kompetens och helhetslösningar för att optimera, bygga ut och stabilisera elnätet för att använda energin på bästa sätt och bidra till den gröna omställningen.

En viktig faktor för Hitachi Energy är det samarbete som sker över gränserna med kunder, partners, universitet, organisationer och politiker, menar Anna Svensson.

– Ingen kan vara bäst på allt och det är när vi samarbetar med andra, över gränserna, som vi skapar framgång och kan kunna fortsätta vara världsledande. Det är när vi kommer tillsammans och delar med oss av kunskap och erfarenhet som vi innoverar och tar fram ny banbrytande teknik som exporteras ut i världen.

Med en stark bas i Sverige är medarbetarna med sin stora kompetens en avgörande faktor för företagets framgång.

– Vi har under lång tid haft ett mycket bra samarbete med akademin, där forskning, utveckling, kompetensutbyte och även talangförsörjning sker. Det är våra medarbetare som gör skillnad och driver innovation och utveckling framåt. Och vi behöver verkligen bli fler! Vi ser att behöver vi hundratals nya medarbetare de kommande åren som vill vara med att bidra till en bättre värld – på riktigt, avslutar Anna Svensson.

Om Hitachi Energy

Hitachi Energy är en global teknikledare som jobbar för en hållbar energiframtid för alla. Vi betjänar kunder inom energi, industri och transport med innovativa lösningar och tjänster över hela värdekedjan. Verksamheten har cirka 38 000 medarbetare i 90 länder. Av dessa finns cirka 4000 i Sverige, där vi i över hundra år varit med och byggt upp det svenska energisystemet.

Lär dig mer om tekniken som möjliggör energiomställningen i podden Kraftsamtal

Jobba hos oss

Mer från Hitachi Energy

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hitachi Energy och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera