ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Hemfrid

Hemfrid satsar på trädgårdstjänster

  • Malin Lindeen, chef för tilläggstjänster hos Hemfrid.

Hemfrid vill vara en ”one-stop-shop” för tjänster i hemmet och tittar hela tiden på nya innovativa tjänster och samarbeten som kan förenkla vardagen för deras kunder. Nu satsar de på att skapa hemfrid hela vägen ut i trädgården.
– Vi vill alla ha en fin och rogivande trädgård men ibland räcker varken tiden eller kunskaperna till, säger Malin Lindeen, chef för tilläggstjänster.

Få en fin trädgård med Hemfrids trädgårdsservice

Sedan rutavdraget utökades till fler tjänster den första augusti 2016 och började omfatta även trädbeskäring och röjning av träd har tillväxten ökat markant. 2018 stod trädgårdstjänster för cirka 14 procent av omsättningen i rutbranschen och efterfrågan växer. Därför satsar Hemfrid nu på att erbjuda sina kunder hjälp med trädgårdssysslorna.

 – Från början av maj är det möjligt att få hjälp med att vattna blommor, klippa gräs, rensa rabatten, kratta löv och även mer avancerade trädgårdsysslor som att beskära träd, säger Malin Lindeen, chef för tilläggstjänster.

Dubbelt så högt rutavdrag
I början av april presenterade finansminister Magdalena Andersson den nya vårändringsbugdeten vilket innebär att dubbleringen av rutavdraget ligger kvar. Från den 1 juli i år dubblas maxtaket från 25 000 kronor till 50 000 kronor per person och år.

– Det gäller även trädgårdstjänster. Vi ser att rut-marknaden är mer mogen idag och att fler är benägna att köpa den här typen av tjänster. 6 av 10 tillfrågade villakunder har intresse av att köpa någon form av hjälp i trädgården enligt vår senaste undersökning, säger Malin Lindeen.

Går att använda till mer än trädgårdstjänster
För de vanligast förkommande tjänsterna inom trädgårdsskötsel gäller rutavdraget, men Hemfrid hjälper till med andra tjänster såsom nyplanteringar, anläggningsarbeten och rådgivning.

 – Anlita oss för att städa upp och göra din trädgård säsongsredo – eller låt oss ta hand om det löpande underhållet året om. Vi hjälper dig att skapa den trädgård som du alltid har drömt om, säger Malin Lindeen.

Hon berättar att de utgår från vilket behov kunden har – och utifrån deras val av tjänst sätter de ihop ett team. I vissa fall handlar det om engångsjobb som till exempel vår- eller höststädning, medan andra vill ha löpande underhåll.

 – Just nu arbetar vi mycket med vårstädningar, trädbeskärningar samt lägger och dressar gräsmattor. Det känns bra att vi kan spara tid åt våra kunder, avslutar Malin Lindeen.

Här kan du läsa mer om Hemfrids trädbeskärning

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hemfrid och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer