ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Hemfosa fastigheter

Visionen är tydlig: Ska bli Sveriges bästa LSS-boende!

  • – Den stora bostadsbristen kostar samhället mycket pengar. Vi vill vara med och bygga bra LSS-boenden för så många som möjligt, och för att kunna göra det behöver vi en långsiktig och strategisk partner, säger Robin Berkhuizen, vd på Emrahus.

Det finns en stor bostadsbrist för personer som är funktionshindrade – vilket hindrar många från ett tryggt och värdigt liv. Det vill Hemfosa ändra på, tillsammans med Emrahus. 
– Jag vill bygga Sveriges bästa LSS-hem, säger Robin Berkhuizen, vd på Emrahus.

Läs mer om Hemfosa som hyresvärd här

Hemfosas nisch med samhällsfastigheter omfattar så mycket mer än exempelvis skolor, kommunhus, rättsinstanser och äldreomsorg. En viktig och ibland bortglömd grupp i samhället är personer som enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har rätt till ett bra boende. 

– Den stora bostadsbristen kostar samhället mycket pengar. Vi vill vara med och bygga bra LSS-boenden för så många som möjligt, och för att kunna göra det behöver vi en långsiktig och strategisk partner, säger Robin Berkhuizen.

Nyckeln till ett lyckat partnerskap är ofta att bilda lag med någon som hjälper en att utvecklas under resan. På så vis blir det enklare, roligare och mer värdefullt för alla parter. För Hemfosa är samarbetet med Emrahus ett sätt att utveckla fastigheter och förvalta en vision. 

– Där det byggs bostadsområden, förskolor och skolor behövs också LSS-hem. Genom att kombinera Emrahus engagemang och innovativa boenden med Hemfosas samhällsansvar och ekonomiska muskler kan vi tillsammans göra mer och hjälpa fler, säger Anna Alsborger transaktionschef på Hemfosa.

Passivhusen designas och byggs som färdigtillverkade enheter. Med tjock isolering och anpassad ventilation är husen inte bara klimatsmarta och energisnåla, de är också väldigt tysta. Inomhusklimatet för fastigheterna är särskilt lämpade som bostäder för personer med kognitiv funktionsnedsättning.

Ett LSS-boende är ett hem och en arbetsplats på samma gång. I ritningen tänker man därför mycket på utsatta platser i lägenheter, som badrummet och hallen. Extra utrymme minskar risken för konflikter – man bygger helt enkelt in trygghet och flexibilitet i den fysiska miljön och använder digitala lösningar som stöttar de boende i vardagen. 

– Lägenheten ska både underlätta för personalen att göra ett bra jobb och hjälpa hyresgästen. När boendet är ett stöd kan brukaren bli starkare och mer självständig. Jag är stolt över att vi får vara med och skapa en sådan här boendemiljö, säger Robin Berkhuizen. 

 Läs mer om Hemfosa som hyresvärd här

 FAKTA/HEMFOSA 

Hemfosa är det enda börsnoterade fastighetsbolaget i Sverige vars huvudsakliga inriktning är att förvärva, förvalta och utveckla samhällsfastigheter med hyresgäster som bedriver skattefinansierade verksamheter. På kort tid har bolaget etablerat sig i Sverige, Norge och Finland. Direktavkastningen är högst i Europa (5,1 procent) inom sektorn och det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 36 miljarder kronor. Hemfosas definition av samhällsfastigheter är fastigheter där direkt eller indirekt skattefinansierade hyresgäster utgör minst 70 procent av hyresintäkterna.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hemfosa fastigheter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer