ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Hemfosa fastigheter

Här är succéskolan alla vill gå i

Internationella engelska skolan (IES) är en framgångssaga utan motstycke. Bara i Sundsvall står 5 000 barn i kö för att få börja.
Det finns ett helt enormt intresse för den här skolan, säger rektorn Pascal Brisson.

Här kan du läsa mer om Hemfosa som hyresvärd

1993 öppnades den första IES i Enskede av den USA-födda före detta NO-läraren Barbara Bergström. Resten är historia.

I dag bedriver koncernen Sveriges största fristående grundskoleverksamhet. Drygt 25 600 elever är inskrivna vid företagets 35 grundskolor och den hittills enda gymnasieskolan på Södermalm i Stockholm.

I Sundsvall är den karismatiske kanadensaren Pascal Brisson rektor. Han kom som backpacker från Australien när millenniet var nytt, skulle stanna en vecka – men har nu svensk fru, villa, barn och en tjänst som skolchef på expansiva IES i Sundsvall.

Men för några år sedan insåg han att den vackra före detta sjukhusbyggnaden i tegel från 1916 inte räckte eller dög längre.

– Vi kände att vi antingen skulle vara tvungna att byta lokaler – eller bygga till. Eftersom vår hyresvärd Hemfosa tycker om att arbeta långsiktigt, och eftersom vi hade en sådan bra relation sedan tidigare, inledde vi en dialog med dem om hur vi skulle kunna utvidga skolan. Vi hade många krav och önskemål – och efter ett antal möten och samtal kom vi fram till en helt perfekt lösning, säger Pascal Brisson.

Första etappen av en skolbyggnad om totalt 6 700 kvadratmeter – med bland annat gymnastiksal, matsal och kök, personalrum och ett 15-tal klassrum – stod klart inför höstterminen 2018 och kompletterar de redan befintliga lokalerna. Fastigheten är certifierad enligt Green Building som avser energieffektivitet, och det långsiktiga tänket har gått som en röd tråd genom hela arbetet.

Pascal Brisson tror att skolans popularitet beror mycket på dess tydlighet och mod. De akademiska förväntningarna är höga, och ambitionen är att växa till en skola som kan ha allt från förskoleklass till gymnasium. Det erbjuds undervisning från årskurs 3 till 9 med totalt 1 100 elever och 130 lärare.

– Vi vill ligga i framkant i allt och nu har vi fått en skola för framtiden. Hemfosa har tänkt på allt för att få till en så stimulerande och inlärningsvänlig skolmiljö som möjligt med stora, funktionella och moderna lösningar och ytor, säger Pascal Brisson, och fortsätter:

– Vi har skapat hållbar skola där varje elev är viktig. Att det är så syns tydligt i allt från planlösning till inredning och färgval. Lärarrummet är tillgängligt för alla och placerat i skolans centrum för att visa att det är viktigt och för att personalen ska kunna se alla skolans byggnader därifrån.

Skolan är byggd utifrån elevernas bästa och värnar deras integritet. I omklädningsrummet finns ingen gemensam dusch, istället får eleverna individuella duschrum. De gemensamma ytorna är placerade och möblerade för öppenhet och synlighet. Man ska helt enkelt vara bekväm och trygg i korridorerna, matsalen och omklädningsrummen.

Här kan du läsa mer om Hemfosa som hyresvärd

FAKTA/HEMFOSA 

Hemfosa är det enda börsnoterade fastighetsbolaget i Sverige vars huvudsakliga inriktning är att förvärva, förvalta och utveckla samhällsfastigheter med hyresgäster som bedriver skattefinansierade verksamheter. På kort tid har bolaget etablerat sig i Sverige, Norge och Finland. Direktavkastningen är högst i Europa (5,1 procent) inom sektorn och det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 36 miljarder kronor. Hemfosas definition av samhällsfastigheter är fastigheter där direkt eller indirekt skattefinansierade hyresgäster utgör minst 70 procent av hyresintäkterna.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hemfosa fastigheter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer