ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Harvest

Investera som proffsen med tre olika fondpaket

  • Peter Andersland är investeringsdirektör på Harvest.

Anpassa ditt sparande efter dina behov och din tidshorisont.

Med Harvest tre olika sparpaket kan du skräddarsy ditt fondsparande och få tillgång till proffsens strategier.

– Det är inte möjligt att investera utan att ta risker, men det går att justera risken, säger Peter Andersland, investeringsdirektör på Harvest.

Läs mer om hur du kan investera hos Harvest 

Att investera och spara långsiktigt framstår för många som både komplicerat och riskfyllt. Det är något som fondförvaltaren Harvest vill ändra på. Genom att kombinera beprövade investeringsstrategier med modern teknik strävar de efter att kunna erbjuda bättre sparlösningar för privatmarknaden och göra investeringsstrategier tillgängliga för alla. 

Välj sparpaket efter dina behov

Enligt Peter Andersland ska det vara både bekvämt och enkelt att bygga upp ett fondsparande. Beroende på din tidshorisont har Harvest tre olika fondpaket att välja mellan.

– Riskbilden förändras med tiden beroende på vilket tillstånd världsekonomin befinner sig i och hur marknaderna prissätter olika tillgångsklasser. Detta innebär att vissa tillgångar kan vara mer riskfyllda på kort sikt, och andra på lång sikt. Därför har vi anpassat våra investeringslösningar till din investeringshorisont och vilja att ta risker, förklarar han.

Bland annat påverkar inflation och låg ekonomisk tillväxt riskbilden på olika sätt beroende på vilket tidsperspektiv du har.

– Om du har en kortare tidshorisont är inflationsrisken oftast inte så viktig. Istället är det lägre förväntningar på framtida ekonomisk tillväxt som utgör den största risken och det är fördelaktigt med fler obligationer och färre aktier.

Tre paket – tre lösningar

• ”Första steget” är ett fondpaket med låg riskprofil och en tidshorisont på 3–5 år. 

– Paketet riktar sig till dig som vill ha högre avkastning än hos banken genom att i stort sett göra samma sak som banken, nämligen att låna ut pengar till några av världens största och mest stabila företag. Genom att investera i en diversifierad portfölj med räntepapper och en mindre andel aktier är detta paket mindre känsligt för förändringar i marknadens förväntningar på ekonomisk tillväxt, berättar Peter Andersland.

• Fondpaktet ”Robust” har en längre tidshorisont än ”Första steget” och vänder sig till dig som sparar på 5–10 års sikt. Målet är att skapa långsiktig avkastning som är lite lägre än aktiemarknaden men med betydligt lägre risk.

– I paketet ”Robust” ger du oss större ansvar för att positionera portföljen så att den är så robust som möjligt när det gäller framtida tillväxt och inflation. Den har därför en större andel fonder som använder en bredare uppsättning av finansiella instrument och investeringsstrategier än våra andra paket, säger Peter Andersland.

• Det tredje fondpaketet ”Smart växt” riktar sig till dig som har en tidshorisont på 10 år eller mer. Den förväntade avkastningen är hög och riskprofilen värderas från medium till hög. Svagare ekonomisk tillväxt än väntat utgör den största risken i paketet, enligt Peter Andersland.

– Vi hanterar risken aktivt med bred diversifiering och taktisk anpassning. Vi investerar aldrig i en aktie, sektor eller ett land bara för att det är en del av ett index. Alla investeringar görs uteslutande i tillgångar där vi har en förväntad avkastning som kompenserar för den risk vi tar. Vi har fokus på att företagen bidrar till en hållbar ekonomisk tillväxt och att de agerar på ett ansvarsfullt sätt vad gäller anställda och omgivning. 

Läs mer om hur du kan investera hos Harvest 

FAKTA/ Harvest tre fondpaket:

• Första steget

Tidshorisont: 3–5 år. 

Paketet består av 75 procent Harvest Global Corporate Bonds och 25 procent Harvest Global Equity Opportunity.

• Robust

Tidshorisont: 5–10 år

Paketet investerar 50 procent i Harvest Equity Opportunity, 25 procent i Harvest Global Corporate Bonds och 25 procent i Fronteer Harvest. 

• Smart växt

Tidshorisont: 10 år eller mer.

75 procent allokering till Fronteer Harvest och 25 procent till Harvest Equity Opportunities.

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bl.a. bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens riskprofil och förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ som ett resultat av kursfall. Information om kostnader och ytterligare upplysningar finns i fondernas faktablad och informationsbroschyrer här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Harvest och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer