1515
Annons
Innehåll från GullikssonAnnons

Specialistkompetens inom immaterialrätt skapar unikt värde vid företagsförvärv

Efterfrågan på advokatbyråer som har kunskap inom såväl företagsförvärv som immaterialrätt ökar i takt med att immaterialrättigheter blir strategiskt viktigare. Advokatbyrån Gulliksson bistår sina kunder vid företagsförvärv rent allmänt, men är även en av Sveriges mest erfarna advokatbyråer när det gäller värdering och bedömningar av immaterialrättsliga portföljer och tillgångar. 

Experterna på Advokatbyrån Gulliksson jobbar inom alla delarna av det immaterialrättsliga tjänsteutbudet, från att bygga immaterialrättsliga strategier, skydda och kommersialisera olika immateriella tillgångar till att beivra intrång i dessa, vid exempelvis Patent- och marknadsdomstolen.

– Det är inte alltid så lätt att förstå den juridiska hållbarheten i ett patent, värdet av en varumärkesportfölj eller att göra en bedömning av företagshemligheter och anställdas rättigheter till uppfinningar. Det är där vi med kombinationen av vår specialistkompetens inom immaterialrätt och företagsförvärv blir en unik partner till vår kund, säger Hans-Anders Odh, Partner på Advokatbyrån Gulliksson.

Stort värde i immaterialrättigheter

Företags stora tillgångar och viktigaste konkurrensfördelar tenderar att ligga allt mer i immateriella rättigheter. I linje med det görs en större mängd strategiska förvärv av företag där målsättningen är att komma åt dessa företags immateriella rättigheter. I denna process är det avgörande att anlita spetskompetens.

– Den juridiska hjälpen i ett företagsförvärv går ut på att man ska undersöka så att det som är utlovat av säljaren också infrias. Ett framgångsrikt företagsförvärv sker utan risk att drabbas av obehagliga överraskningar. En nyckel till ett lyckat förvärv är en korrekt utförd IP Due Diligence, det är där vår spetskompetens tillför det där extra värdet, säger Jens Olsson, Managing Partner på Advokatbyrån Gulliksson.

Förstahandsvalet för kunskapsintensiva företag 

När man står inför att köpa eller sälja ett företag med en värdefull immaterialrättsportfölj som är strategiskt viktig krävs specialisthjälp som kanske inte går att få från sin vanliga affärsjuridiska rådgivare. Experterna på Gulliksson har affärsjuridisk kompetens kombinerat med specialkunskapen inom immaterialrätt. Detta, tillsammans med gedigen erfarenheten inom det immaterialrättsliga området, gör erbjudandet unikt.

– Vi kallar oss själva för ”det intelligenta företagets advokatbyrå” då våra kunder ofta har en mycket hög kunskapsnivå inom sina respektive områden och vi strävar efter att alltid vara förstahandsvalet för kunskapsintensiva företag, avslutar Hans-Anders Odh.

Läs mer på:

www.gulliksson.se 

Mer från Gulliksson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Gulliksson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?