Innehåll från Great Place to WorkAnnons

Han leder Sveriges bästa arbetsplats 2021: ”Vi har inga chefer”

Niklas Hedin, vd för Centiro.
Niklas Hedin, vd för Centiro.

”Det här ska bli det bästa företaget för såväl medarbetare som kund”, skrev Niklas Hedin på en papperslapp när han startade sitt företag Centiro. 

Idag, 23 år senare, är Centiro utnämnt till Sveriges bästa arbetsplats 2021 efter många års pallplaceringar.

– Kopplingen mellan nöjda kollegor och lönsamhet är tydlig, säger han.

Så blir ditt företag certifierat som ett Great Place to Work 

Centiro är ett svenskt mjukvaruföretag som grundades 1998 och har över 400 medarbetare i sex länder. Kärnverksamheten är att med smart teknik koppla ihop det som händer bakom kulisserna inom digital handel – med fokus på kundupplevelse, logistik och ”last mile”. 

Arbetskultur i fokus från starten

När vd:n Niklas Hedin grundade företaget skrev han på ett papper: ”Det här ska bli det bästa företaget för såväl medarbetare som kund”. Orden har sedan dess varit en av ledstjärnorna i företagsbygget.

– Det är ganska enkelt egentligen. Jag ville driva ett företag som jag själv skulle vilja jobba på – där folk känner ”Där vill jag vara, de vill jag jobba ihop med”.

Företaget drevs med nöjda medarbetare och kunder i fokus – och runt 2005 kom nästa insikt, den här gången med hjälp av kollegorna i det snabbväxande företaget.

– Vi var överens om att frågor om arbetskultur var extremt viktiga men insåg att vi inte tar dem på tillräckligt allvar om vi inte mäter hur vi lyckas. Några år senare startade samarbetet med Great Place to Work, säger Niklas Hedin.

Topplaceringar även i Europa

Centiro gick rätt in på andraplats på Great Place to Works svenska lista över bästa arbetsplatser för medelstora företag, men upptäckte samtidigt flera saker som behövde utvecklas.

Det blev starten på en tolvårig resa med en vinst (i kategorin medelstora organisationer) och idel topp tio-placeringar, både i Sverige och Europa – som i år mynnade ut i en efterlängtad storvinst. Den här gången i kategorin stora företag.

– Man blir aldrig klar med det här och det är inte meningen heller. Varje år får vi resultaten från arbetet och organisationen väljer tillsammans ut fokusfrågor som vi ska arbeta med det kommande året, säger Niklas Hedin.

Vad är skillnaden i arbetsmiljö mellan små och stora företag?

– Målet för oss är att det ska kännas likadant. Det ska vara det lilla företagets närhet och känsla med det stora företagets resurser. Jag tror att när man säger ”storbolag” tänker man onödig byråkrati, långa avstånd, mindre personligt och så. Men det är en av sakerna som jag tycker att vi lyckats med, att kollegorna känner sig nära varandra, att de samarbetar och är i samma lag. De känner större ansvar och delaktighet då.

Fokus på onboarding

2020 växte Centiro snabbt – en planerad anställningsdrive av 60 nya medarbetare blev till över 100 innan årets slut. De har genom åren haft fokus på onboarding: hanteringen av nya medarbetares första tid på jobbet. Första arbetsdagen ska allt vara fixat och klart: apparater laddade, konton fixade och arbetsuppgifterna förberedda. Målet är att alla ska känna sig välkomna, behövda och att de är med och bidrar direkt.

– De nya har bäst koll på det som kanske upplevs krångligt eller behöver förändras hos oss. Vi uppmanar dem att komma med idéer tidigt för att göra oss bättre och samtidigt forma sin egen roll.

På Centiro har man inga chefer

Centiro arbetar man med självstyrande team som fattar egna beslut. Det är en platt organisation utan chefer – istället jobbar man med ledare som inspirerar, motiverar och stöttar där det behövs.

– På Centiro tänker vi annorlunda, vi har designat organisationen med hög tillit, en stark kultur och medarbetarengagemang för att möjliggöra hög prestation över lång tid. Vi har en annan sorts hierarki än den klassiska, och beslutsmandaten för vad som ska göras ligger väldigt långt ut i organisationsleden. Vi kallar det ”frihet inom en väl designad ram”.

Ramen beskrivs som en pool med väl designade och tydliga kanter där vattnet i poolen får flyta runt fritt. Ledarnas jobb är att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

– Det uppnår vi med täta samtal mellan ledare och kollegor och ett coachande synsätt, avslutar Niklas Hedin.

Så blir ditt företag certifierat som ett Great Place to Work 

Tipsen till andra företag

Här är Niklas Hedins tips till andra ledare:

Är arbetskultur viktigt för mig?

”Fundera på vad du vill, vad är framgång? Då pratar jag inte bara lönsamhet utan även hållbarhet, hur vill du att människor ska må på jobbet och så vidare? Fundera på om det här är viktigt eller inte, för det måste man bestämma sig för. För vår del hänger allt ihop. Vi har varit i tolv år på topplistorna i Sverige och Europa, vi har sju Di-Gasell-diplom och tittar man på vår ekonomiska tillväxt vittnar den om att det gått bra.”

Sätt igång bara

”Börja göra saker annorlunda. Ändra på mötesformat: ha dem på en ny plats eller på ett nytt sätt. Skapa nya samtal: Istället för att börja prata att-göra-listor på projektavstämningen – prata om hur alla mår och varför man går till jobbet. Vågar man ställa de frågorna och lyssna ända till slutet utan att hamna i debatt så blir man ofta förvånad över vilka saker som faktiskt spelar roll.”

Mät hur det går

”Om du mäter dina insatser får du förstås en tydlig bild av vad som behöver fixas. Det kan handla om förtroendet för ledningen som måste bli bättre, transparensen, hur ni firar framgångar, känslan av samhörighet eller liknande. Det finns troligtvis saker ni redan gör jättebra också och inte behöver jobba med. För oss har det varit otroligt värdefullt att kunna mäta med Great Place to Works verktyg.”

 

Mer från Great Place to Work

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Great Place to Work och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?