Annons
Innehåll från Great Place to WorkAnnons

Elva beteenden som gör dig till en dålig chef

Maria Grudén, vd för Great Place to Work i Sverige.
Maria Grudén, vd för Great Place to Work i Sverige.

Är du passiv och otydlig som chef? Eller kanske bestraffande med överkrav? Då är risken att du är en dålig chef. Det leder till sämre lönsamhet och i värsta fall en försämrad hälsa för medarbetarna.

Hur blir man en riktigt bra ledare? Great Place to Work har tagit fram en ny guide fylld med insikter, tips och råd till dig som vill vara en framgångsrik ledare. Till exempel: att du ska vara en tjänare till dina medarbetare.

Här kan du kostnadsfritt ladda ner hela guiden om hur du blir en bra ledare 

Att vara chef med personalansvar är komplext och krävande.

– Det är också långt ifrån självklart att du är född ledare.  Men de bästa ledarna är inte födda ledare, de är skapade över tid. Därför har vi tagit fram en konkret guide som hjälper dig att utveckla ditt ledarskap, säger Maria Grudén, vd för Great Place to Work i Sverige.

Så är en destruktiv chef

Guiden bygger på fakta och siffror från olika forskningsstudier och ger kunskap om hur en bra ledare bör tänka och arbeta. Den går också igenom hur dåligt ledarskap ter sig – och ger konkreta tips som chefer på alla nivåer kan använda i sitt arbete.

– Var tredje svensk har en destruktiv chef. Det innebär att chefen kan få starka känsloutbrott och förlöjliga sina medarbetare. De sämsta ledarna ser arbetet som en tävling och sina kollegor som konkurrenter och det är inte ovanligt att de tar åt sig äran för medarbetarnas arbeten. Det låter nästan som på film, men tyvärr finns dessa ledare mitt ibland oss. En studie som vi går igenom i guiden visar att detta får direkta konsekvenser för hälsan, det kan gå så långt att medarbetarna får hjärtinfarkt, säger Maria Grudén.

En annan typ av dålig ledare är den passiva och osäkra, som har svårt att vara tydlig, ta tag i problem och fatta svåra beslut.

– Det kan leda till bristande tillit, sämre arbetsmiljö och att medarbetarna till slut säger upp sig.

Beteenden som gör dig till en dålig chef

Forskning har identifierat elva drag som utmärker ett negativt ledarskap. De dåliga ledarna är: 

1. Otydliga

2. Undflyende

3. Tar inte svåra beslut

4. Saknar tillit till sina medarbetare

5. Narcissistiska

6. Manipulativa

7. Pratar skit om sina medarbetare

8. Utnyttjar sin ställning

9. Tar äran för andras prestationer

10. Får starka känsloutbrott

11. Hindrande i relation till andra

Tydligt ledarskap som bygger på tillit fungerar bäst

Hur blir du då en bra chef? Genom att vara ”en tjänare till dina medarbetare” har de möjlighet att bli självständiga och kunna utvecklas. På så sätt skapar du en positiv arbetskultur där medarbetarna mår bra, trivs och känner sig motiverade. På köpet blir de mer kreativa och produktiva.

– Tre saker är viktiga ur denna aspekt. Du ska dels vara empatisk, dels ingjuta förtroende genom att leva som du lär, ha integritet och stå upp för dina värderingar och dels vara genuint intresserad av vad dina medarbetare har att säga. Lyssna dubbelt så mycket som du pratar, säger Maria Grudén.

Här kan du kostnadsfritt ladda ner hela guiden om hur du blir en bra ledare 

Våga ta emot ärlig feedback

En viktig del i ett framgångsrikt ledarskap är självinsikt.  Det svåra är att självinsikt är något vi alla tror att vi har. I själva verket är många alltför hårda eller snälla mot sig själva i sin självrannsakan. 

– Vill du verkligen bli en bättre ledare behöver du våga göra bland det läskigaste som finns: ta emot helt ärlig feedback. Den kan endast göras konfidentiellt, säger Maria Grudén.

Great Place to Works medarbetarundersökning är världens mest använda. Varje år undersöker Great Place to Work 19,8 miljoner anställda från över 10 000 organisationer i 106 länder.

– Vi är unika när det gäller att mäta och utvärdera organisationskultur. Ingen annan aktör jämför vad ledare tror att de levererar med vad de anställda faktiskt upplever, säger Maria Grudén och fortsätter:

– Att våga ta emot ärlig feedback från medarbetarna är viktigt för att bli en bättre ledare. Vår undersökning är helt anonym, vilket innebär att du får genuina svar.

Great Place to Work® medarbetarundersökning ger dig som ledare insikt i:

• vad som driver engagemang i er organisation

• vilka områden som behöver förbättras 

• hur ditt ledarskap uppfattas.

Den ger också:

• en utgångspunkt i ert arbete med att skapa en stark och lönsam verksamhet

• ett medarbetarindex och ett ledarskapsindex

• möjlighet att certifiera er arbetsplats som ett Great Place to Work – vilket ger möjlighet att rankas som en av Sveriges, Europas eller världens bästa arbetsplatser.

Här kan du kostnadsfritt ladda ner Great Place to Works guide till framgångsrikt ledarskap 

Mer från Great Place to Work

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Great Place to Work och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera