1515
Innehåll från Götessons IndustriAnnons

Götessons strävar efter fler hole-in-one

Götessons Industri är ett bolag som levererar allt man kan tänkas behöva till ett kontor, förutom bord och stolar. Företaget har sedan länge haft målsättningen att skapa en välmående arbetsplats genom lösningar som är lika hållbara som de är unika i både form och funktion.

Götessons utbud inkluderar akustiklösningar, ergonomiska produkter och hållbar design som hjälper till att öka både effektivitet och kreativitet.

– Egentligen har vi arbetat med hållbarhet sedan dag ett, men i början insåg man kanske inte det. Istället låg fokus – då som idag – på produkternas kvalitet; hög kvalitet innebär en lång livslängd, vilket i sin tur blir oerhört mycket mer hållbart än den rådande slit-och-släng-attityden, berättar Stellan Bygård, miljö- och kvalitetsansvarig på Götessons.

Hållbarhetstänk i hela produktkedjan

Företaget grundades redan 1984 av Ola Götesson, men det var först 1992 som grunden lades till vad som är Götessons idag, då Ola kom på världens första kabeldike för att samla upp sladdar under skrivbord. Sedan dess har verksamheten fortsatt att utvecklas och idag är hållbarheten en självklar del av företagets arbete.

– Hållbarhetstänket behöver finnas med i hela produktkedjan, från utvecklingsfas till produktion. Det handlar inte bara om livslängd, utan om allt från kvalitet och materialval till funktionalitet och hållbar design. Våra produkter ska kunna stå på ditt skrivbord under en lång tid för att sen kunna Loopas, alltså återbrukas, och användas av någon annan.

Är först med innovationer

Stellans intresse för hållbarhet har från början en privat grund – får han chansen tar han sig helst ut och plockar svamp, promenerar i skogen eller tar med sig kikaren och försöker bräcka grannen i fågelskådning.

– I förlängningen strävar man efter fler hole-in-one. Det kan vara den där fågeln man inte sett hemma på över 20 år eller en oupptäckt glänta med gyllene kantareller, och Götessons ser på sin produktutveckling på samma vis. Vi är först med våra innovationer och vi väljer material som håller och har bra funktionalitet. Ett exempel är Setupit, en sophanteringslösning som man fäster under sitt skrivbord, och som via enkla fack gör att man smidigt kan källsortera exempelvis papper och annat avfall.

Letar ständigt nya utmaningar

Götessons är certifierade enligt både ISO 9001 och ISO 14001 och kan erbjuda en mängd Svanenmärkta produkter, men Stellan understryker att det vore att falla på eget grepp att tro att hållbarhetsarbetet är klart. Han konstaterar dock att det rör sig om ett gemensamt ansvar, för det finns inte en produkt eller affärsmodell i hela världen som inte kan förbättras.

– Det finns ständigt nya utmaningar och Götessons både kan och kommer att bli bättre. Nästa steg är att vi nu lanserar miljösatsningen LOOP, där våra kunder kommer att kunna returnera kontors- och inredningsprodukter till oss som vi sedan renoverar och säljer igen. För att en sådan idé ska fungera förutsätter det dock att produkten har en ordentlig kvalitet till att börja med, men där tror jag att vi har vårt på det torra, säger Stellan som avslutning.

Fakta: Götessons Industri AB

Tel: +46 (0)321-687700

E-post: info@gotessons.se 

www.gotessons.se 

Välkommen in till något av våra Showrooms!

R40 Center, Rosenlundsgatan 40, 118 53 Stockholm

M8 Group, Firmagatan 2-6, 213 76 Malmö

Huvudkontoret i Ulricehamn, Rönnåsgatan 5B, 523 38 Ulricehamn

Mer från Götessons Industri

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Götessons Industri och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?