1515
Innehåll från GIABAnnons

Vår tillväxt är starkt korrelerad med minskade utsläpp

Användandet av förnybar energi är avgörande om vi ska minska våra utsläpp, men det räcker inte för att nå klimatmålen. Vi behöver också ett större fokus på cirkulär ekonomi om vi ska lyckas med att hantera klimatförändringarna. 

Med befintlig teknik skulle övergången till förnybar energi endast åtgärda 55 procent av de globala utsläppen, enligt en rapport från Ellen MacArthur Foundation. 

– För att komma åt de resterande utsläppen behövs en omställning till cirkulär ekonomi. Det är halva lösningen på klimatkrisen, säger Andreas Anderholm, hållbarhetschef på GIAB.

GIABs affärsidé handlar om att förlänga livet på produkter och i praktiken utveckla, implementera och kommersialisera olika typer av affärsmodeller utifrån cirkulärekonomiska principer. 

– Vi har byggt upp en bred erfarenhet av hur man genomför en cirkulär omställning på riktigt. Vi hjälper våra kunder med tjänster, rådgivning och skapar helhetslösningar som är till nytta för både företag, konsument och miljön. Det har lett till att vi sen start kunnat uppvisa en tillväxt som är starkt korrelerad med minskade utsläpp.  

Företaget har idag fyra affärsområden: RE:Commerce, som hjälper e-handelsbolag att på ett hållbart och lönsamt sätt ta hand om returer, reklamationer och skadat gods som sedan säljs vidare via GIABs egna e-handel Retushuset.se, Cirkulär Skadeservice, som hjälper försäkringsbolagen och försäkringstagare att hantera och återbruka skadade produkter, Cirkulär Office, som återbrukar organisationers IT-utrustning och erbjuder en helhetslösning för återbrukade kontor samt GIAB Consulting som erbjuder spetskompetens och rådgivning inom cirkulär affärsutveckling, berättar Andreas Anderholm. 

GIAB är sedan juli i år börsnoterade på Nasdaq First North. 

– Det ger oss de resurser som behövs för att fortsätta utveckla vår verksamhet i hög takt och samtidigt bidra till en cirkulär omställning och minskade utsläpp. Det innebär också en möjlighet för de som vill vara med och investera i lösningen på klimatkrisen. Genom att i större grad återanvända produkter och återvinna material skapar vi en ekonomi där tillväxt kan vara korrelerat med minskade utsläpp, säger Andreas Anderholm. 

Om GIAB

Genom återbruk bidrar vi till effektivare resursutnyttjande och en cirkulär ekonomi - något som i sin tur resulterar i minskade klimatutsläpp och främjar en mer hållbar framtid. Bland våra kunder återfinns bland annat IKEA, Folksam, Electrolux och CDON. GIAB är börsnoterade på Nasdaq First North.

https://www.giabnordic.se/sv/ 

www.returhuset.se  

 

Mer från GIAB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med GIAB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?