1515
Innehåll från GenesysAnnons

Så fick staden upp en hjälplinje på endast tre dagar – mitt under Covid-19 pandemin

När pandemin bröt ut ville Helsingfors Stad snabbt underlätta för stadens äldre. På bara tre dagar var hjälplinjen Helsinki Helpline i full gång, och på fyra veckor hade 40 000 kontakter tagits. Det tack vare ett stort engagemang och Genesys plattform för molnbaserade kontaktcenter. 

– Genesys är som kontaktcentrens Mercedes Benz, säger Tiina Hörköö, Direktör för Helsinki helpline på Helsingfors Stad.

Det var en söndagskväll som diskussionerna om en hjälplinje påbörjades. Helsingfors Stad tog därför kontakt med Genesys, som tog sig an uppdraget, samt erbjöd tre månaders gratis användande av plattformen Genesys Cloud

På onsdagen därpå var hjälplinjen igång. Personalen på Helsinki Helpline, vilken bestod av allt från anställda inom kyrkan, till musiker i Helsingfors filharmoniska orkester som inte kunde utföra sina vanliga uppgifter under pandemin, kunde genast hjälpa äldre med dagliga sysslor eller erbjuda dem en pratstund om de kände sig ensamma.  

– Stödet vi har fått från Genesys har varit ovärderligt. Både engagemanget och den fina gesten med gratiserbjudandet tyder på en hög etik hos företaget, säger Tiina Hörköö. 

Framtidens kontaktcenter

På flera håll i Norden upptäcker fler och fler företag fördelarna med en molnbaserad plattform för kundtjänst, likt Genesys. Några av de största fördelarna är självklart den enkla implementeringen samt användarvänligheten.

– Jämfört med en kundplacerad lösning kan vi ha tjänsten igång på nolltid, säger Johan Lindefors, VP för Norden och Baltikum på Genesys.

Enligt Johan Lindefors kommer det i framtiden att krävas automatiserade och flexibla lösningar för kundkommunikation. 

– Verksamheter och organisationer måste snabbt kunna anpassa sig efter nya omständigheter och förutsättningar. Det är extra tydligt just nu när företag måste säkerställa att medarbetare kan jobba hemifrån. 

En annan stor fördel med ett molnbaserat kontaktcenter är att uppdateringar finns tillgängliga dygnet runt, och kunder kan enkelt skala upp vid behov.

– Om en kund plötsligt befinner sig i en situation där de går från några till 20 000 användare på en dag är det inget problem för vår plattform, avslutar Johan Lindefors.

Faktaruta Genesys

Varje år levererar Genesys® över 70 miljarder kundupplevelser åt företag av alla storlekar i över 100 länder. Med hjälp av kraften i molnet och AI hjälper vi till att förbättra upplevelser i alla kanaler för våra kunders kunder och medarbetare. Läs mer på www.genesys.com/se eller ring oss på 08-44 68 07 78

 

Mer från Genesys

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Genesys och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?