Annons
Innehåll från FuturionAnnons

Google och Futurion digitaliserar 1500 tjänstemän

Ann-Therése Enarsson, vd på tankesmedjan Futurion.
Ann-Therése Enarsson, vd på tankesmedjan Futurion.

Behovet av ökad digital kompetens är akut på vissa delar av arbetsmarknaden. Tankesmedjan Futurion har slagit sig samman med Google för att framtidssäkra dem som riskerar att drabbas hårdast när automatiseringen ökar i tempo.

Digitaliseringen av arbetslivet tog ett jättekliv under pandemin. Exempelvis har användningen av digitala verktyg ökat rejält under den senaste tidens distansarbete. Samtidigt visar en Novusundersökning att den digitala kompetensen i Sverige är kvar på ungefär samma nivå som för två år sedan. 

Det snabba digitala skiftet oroar många arbetstagare, som tvivlar på sin digitala kompetens och sin attraktivitet på arbetsmarknaden. En undersökning från tankesmedjan Futurion visar att så många som 25 procent tror att de skulle ha svårt att få ett nytt motsvarande jobb om de blev av med sitt nuvarande.

– Det finns en betydande kompetensbrist inom både privat och offentlig verksamhet. Det visar på behovet av olika slags utbildningsinsatser – allt fler måste göra mer, säger Ann-Therése Enarsson, vd på tankesmedjan Futurion. 

För att bidra till en ökad digital kompetens har Futurion slagit ihop sig med Google och utbildningsföretaget Hyper Island och startat en snabbkurs i digitalisering och självledarskap. Utbildningen FutureReady syftar till att framtidssäkra tjänstemän inom kritiska yrken och branscher där automatiseringen går som snabbast. Hittills har 1 500 tjänstemän omfattats av satsningen, många av dem från finanssektorn och offentliga verksamheter.

– Innovativa samarbeten som detta är vårt sätt att dra vårt strå till stacken för att lösa kompetensförsörjningen och rusta arbetstagarna inför framtiden, säger Ann-Therése Enarsson. 

Om FutureReady
*
Sex veckor lång onlineutbildning i digital kompetens.
* Riktar sig till tjänstemän i yrken där automatiseringen sker i högt tempo.
* Framtagen av Futurion tillsammans med Google.org och Hyper Island

Om Futurion
Futurion är en tankesmedja för framtidens arbetsliv som finansieras av TCO och fackförbund inom tjänstemannasektorn. Fokus ligger på morgondagens jobb och arbetsmarknad. 

Futurion.se

Läs mer om Futurion här

 

Mer från Futurion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Futurion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera