1515
Annons
Innehåll från FujitsuAnnons

Co-Creation skapar nya innovativa samarbeten och nya lösningar för Industri 4.0

Ny teknik, integration och samarbete kombinerat med 5G är viktiga delar när industrin nu ska ta nästa steg. Nära samarbete i ekosystemet av kunder, partners och leverantörer skapar innovativa, digitala lösningar, högre säkerhet och produktkvalitet. Det sänker totalkostnaderna och gör investeringstakten optimal.

En viktig hjälp på resan mot Industri 4.0 är att låta affärs- och IT-ansvariga enas om stegen framåt. En framgångsrik metod är designprocessen Co-creation. 

– För att kunna ta nästa steg, skapa ytterligare lönsamhet och produktivitet, kvalitet och effektivitet inom industrin måste alla aktörer och enheter hos kunden bli bättre på att samarbeta. Genom att integrera sina leverantörer, partners och kunder i processen runt de problem man vill lösa skapas innovativa och långsiktiga lösningar, säger Johan Axén, CTO på Fujitsu i Sverige.

Summan av ett samarbete är alltid större än om aktörerna själva skulle komma fram med lösningar var för sig. Co-Creation som designprocess har Fujitsu arbetat länge med i Asien, en process som tagit fart i västvärlden och nu är tillgänglig i Sverige. 

– Det är vår metod för att i samarbete mellan leverantör och kund skapa ett fokuserat och innovativt och ändamålsenligt sätt att lösa de viktigaste problemen först. Då kan man sedan beta av varje problemområde efter hand, vilket medför en optimal investeringstakt, berättar Johan Axén.

Genom att lösa problem steg för steg minskar även riskerna för kostsamma produktionsbortfall. Något som lätt uppstår när ny teknik introduceras och implementeras, som exempelvis vid införandet av avancerad automation.

– Vi har kommit långt idag genom att automatisera produktionssteg och använda robotar.  Nu behöver vi lägga till digitalisering av hela processer, från början till slut och säkerställa god säkerhet. Där är 5G en av nycklarna till den framtida utvecklingen som möjliggör att man kan hantera stora mängder anslutna enheter och data i realtid, en nyckel som gör att vi tar nästa steg mot Industri 4.0.

Tack vare 5G och möjligheten att använda mjukvara direkt i mobiler, plattor och datorer istället för centralt på servrar kan industrin på ett helt annat sätt än tidigare automatisera och sedan kombinera det med intelligenta och AI baserade kvalitétsstyrningslösningar. 

– Det här gör att företagen kan öka sin produktion samtidigt som systemen tillåter en högre grad av styrning på distans. Men även att du kan skapa automatiserade processer som kan hantera oförutsedda händelser, och allt detta gör att du får en högre kostnadseffektivitet, menar Johan Axén.

Om Fujitsu
Fujitsu har lång erfarenhet från tillverkningsindustrin och ett nära samarbete med telekomaktörer och operatörer.

Fujitsu är ett världsledande, japanskt informations- och kommunikationsföretag som genom IT, digitalisering och verksamhetsutveckling hjälper företag och organisationer att höja kvalitét och effektivitet. Fujitsus svenska konsultverksamhet har specialistkompetens inom bland annat verksamhetsutveckling, projektledning och digitalisering inom tillverkningsindustrin. Fujitsu har globalt 132 000 medarbetare varav 600 i Sverige, och finns i fler än 100 länder. 

www.fujitsu.com/se 

Mer från Fujitsu

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fujitsu och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera