Annons
Innehåll från &franklyAnnons

Verktyget som blir allt viktigare – och fick Telenor att lyfta både engagemanget och ledarskapet

Sebastian Pehrson, Manager Customer Experience & Value Hub, på Telenor Sverige, och Lilian Ekelin, ledarskapsspecialist på &frankly
Sebastian Pehrson, Manager Customer Experience & Value Hub, på Telenor Sverige, och Lilian Ekelin, ledarskapsspecialist på &frankly

Pandemin har fått många medarbetare att överväga sin livssituation – med uppsägningar som följd. För att bli mer lyhörd för hur medarbetarna mår på jobbet och känner inför arbetsuppgifterna har Telenor tagit in ett verktyg som fångar de anställdas känslotillstånd. Detta görs genom regelbundna så kallade pulsmätningar.

– Med större insikter i hur medarbetarna mår får jag bättre beslutsunderlag när jag driver arbetet framåt, säger Sebastian Pehrson, Manager Customer Experience & Value Hub, på Telenor Sverige.

Begreppet ”The Great Resignation” har blivit en utmaning för många arbetsgivare i spåren av Covid-19 och den världsomspännande pandemin. Många anställda har utvärderat sina livsval och sin jobbsituation. Man ställer nya krav på möjligheter som distansarbete, bättre arbetskultur och ledarskap, men vissa väljer också att helt enkelt säga upp sig.

På telekomjätten Telenor ansvarar Sebastian Pehrson för runt 75 anställda och lika många externa medarbetare för kundservice till Telenors företagskunder. Redan för två år sedan beslutade han att ta in verktyget &frankly, som är en molnbaserad innovativ tjänst för att mäta och driva engagemang på arbetsplatsen. Verktyget möjliggör för Sebastian att kontinuerligt ta pulsen på sina medarbetare och därigenom få insikter som gör det enklare att leda organisationen i rätt riktning.

– Inom mitt område driver vi ständigt en förändringsagenda, där vi satsar för att vidareutveckla servicen till våra kunder så att fler kunder aktivt väljer oss. Det är otroligt viktigt att vi behåller och kan utveckla medarbetare som vill vara med och ta verksamheten till nästa nivå, men också attrahera den typen av medarbetare som kan bidra till vår verksamhetsutveckling, förklarar han.

&frankly möjliggör proaktivt ledarskap

Med &frankly får Sebastian Pehrson insikter som gör att han mer proaktivt kan agera utifrån hur medarbetarna mår samt hur de tänker och känner kring sitt arbete.

– Här kan jag se om vi i ledningen måste stärka kommunikationen, kompensera där vi är otydliga, men också skapa momentum i att utveckla vår verksamhet och driva en förändringsagenda. Vi jobbar ständigt med att fånga insikter och omsätta det i aktiviteter som gör skillnad, säger han. 

En gemensam nämnare för alla typer av yrken där uppsägningarna nu ökat är bristen på bra ledarskap. Genom &frankly skapas bland annat insikter kring vad medarbetarna uppskattar mest hos sina chefer och vad de önskar att de blir bättre på.

Sebastian Pehrson tycker själv att han blivit en bättre ledare, vilket också syns i mätningarna.

 – Tillsammans har vi kommit in i en fas där jag blivit en bättre ledare, och jag har fått mina medarbetare att anamma förändringsarbetet mycket snabbare, förklarar han.

&frankly ger välunderbyggda beslut som ger positiva resultat

Lilian Ekelin är beteendevetare och ledarskapsspecialist på &frankly och har varit med om att utveckla tjänsten.

– Genom att enkelt och regelbundet ta pulsen på organisationen, vad som händer och vad olika insatser får för effekter kan man fatta bättre beslut. Istället för att skjuta från höften eller ”tro” var utmaningen ligger, kan man jobba mycket mer professionellt där besluten blir väl underbyggda. Genom att föra rätt dialog får man mer engagerade medarbetare med färre avhopp, säger hon.

Läs mer på: www.andfrankly.se

Mer från &frankly

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med &frankly och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera