ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Fortum

Industri 4.0

Ren innovation ger smarta lösningar

Världen behöver bli bättre på att använda och återvända jordens tillgångar. Men det måste ses som en gemensam utmaning för mänskligheten. Det handlar om att göra annorlunda och smartare, snarare än mindre eller att sluta. I många fall handlar det till och med om att göra mer, mycket mer. Skapa nya material ur restprodukter och återanvända dem, ersätta fossila bränslen och minska utsläpp, för att nämna några saker.

Fossilfria energisystem och total elektrifiering

Det finns en gemensam nämnare mellan ovan nämnda områden. För under de närmsta decennierna handlar det om elektrifiering av samhällets alla olika delar. Oavsett vilken sektor vi pratar om kommer tillgången till fossilfri el vara avgörande. Utmaningen blir därför kort och gott förklarat att göra energisystemet fossilfritt och elektrifiera allt. 

Sverige lyckades med hjälp av sin vattenkraft och kärnkraft skapa ett nästan helt fossilfritt kraftsystem redan för fyrtio år sedan. Men ett land som Sverige har andra förutsättningar än exempelvis Indien där kol fortfarande dominerar helt. Det behöver vi förstå. Men glädjande nog går deras omställning snabbare än förväntat. Fortum innehar en aktiv roll i den här förändringen och initiativet har kommit att bli en stor satsning från deras sida. 

Gemensamma förändringar

När alla samhällssektorer ska ställa om från fossila bränslen och agera cirkulärt så att material kan återanvändas krävs det att hela ekosystemet av regler, affärsmodeller och konsumentbeteenden förändras. Tillsammans. Inte sällan går sektorerna in i varandra, vilket innebär att de behöver utvecklas i symbios med varann. Omställningen blir därför ett gemensamhetsprojekt, där vi alla behöver och kan bidra. Vissa förändringar kan vara små simpla saker i vardagen, men göra stor skillnad på systemnivå. Men det handlar också om en innovationsdriven samhällsförändring där energiföretag tillsammans vill ta tillvara på den potential som finns att använda i material och energi mer effektivt. Fortum håller på med ett ständigt utvecklingsarbete och jobbar aktivt med att hitta bättre lösningar och ny innovation för framtiden. De arbetar med allt från fossilfri el, eldrivna fordon och smartare värmelösningar till hållbara avfallslösningar, varav varje del gör stor skillnad. Dem har kommit långt i Stockholm men man är medvetna om att det finns mycket kvar att göra. Fortum har börjat resan mot en mer hållbar värld. Låt oss göra det tillsammans.

Läs mer om Fortums initiativ här

Artikeln är producerad av Fortum och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer