1515
Annons
Innehåll från FordAnnons

Helt eldrivna Ford Mustang – nu lanseras den i Sverige

En helt eldriven SUV med ny uppkopplad teknik, generösa utrymmen och en räckvidd på upp till 610 kilometer.

Nu lanseras Ford Mustang Mach-E i Sverige – det här är vad du behöver veta om den. 

Bygg och beställ – här är elektriska Mach-E  

Ford Mustang Mach-E blev snabbt en snackis i bilvärlden när den presenterades i slutet av förra året. Bilen har ett klassiskt modellnamn – men markerar starten på en ny framtid för biltillverkaren. 

Ford Mustang Mach-E är en helt eldriven SUV som går att välja i flera olika versioner med olika batteristorlekar och motoralternativ. Utrustad med Long Range-batteri och bakhjulsdrift är räckvidden upp till 61 mil. Med denna konfiguration kan Mustang Mach-E laddas upp till cirka 12 mil på 10 minuter på en snabbladdningsstation. 

Modellen finns också med dubbla elmotorer, en på fram- och en på bakaxeln, och blir då fyrshjuldriven. Den vassaste versionen, Mustang Mach-E GT som lanseras senare i år, har en total effekt på 458 hk och klarar accelerationen 0–100 km/h på 3,7 sekunder.

Sportig – men ingen sportbil

Trots prestandan och trots underhållande köregenskaper är dock inte nya Ford Mustang Mach-E någon kompromisslös sportbil. Modellen är konstruerad för att ha väl tilltagna innerutrymmen som ska räcka gott och väl för att fem vuxna ska kunna resa bekvämt. Här finns också kapacitet för en hel del last, totalt upp till 502 liter i det främre och bakre bagageutrymmena. Det är i paritet med många större kombibilar.

Uppkopplad i nytt ekosystem

Ford Mustang Mach-E har utrustats med en hel del ny teknik, varav mycket ingår som standardutrustning. Ett exempel är det uppkopplade infotainmentsystemet Ford SYNC 4. Förutom att erbjuda Apple CarPlay, Android Auto och Wi-Fi ingår SYNC 4 i ett ekosystem som låter föraren anpassa och uppdatera sin bil direkt från datorn eller mobilen. Systemet använder sig av maskininlärning för att lära sig förarens preferenser. Tack vare trådlösa uppdateringar blir SYNC 4 dessutom bättre med tiden. 

De funktioner man vill använda sig av kan styras med röstkommandon eller via den 15,5 tum stora pekskärm som är placerad mitt i instrumentpanelen. 

Flera säkerhetssystem

Till Ford Mustang Mach E finns ett stort antal moderna säkerhetssystem. Några exempel är Krockavvärjningsassistenten som använder en kamera för att skanna av vägen framför dig och varna dig om den upptäcker en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare. Här finns också aktiv parkeringshjälp som kan identifiera ett lämpligt vinkelrätt eller parallellt utrymme och sedan styra in och ut ur detta. Den adaptiva farthållaren med Stop & Go gör att bilen automatiskt håller det förinställda avståndet till fordonet framför dig. Den kan även stanna fordonet helt om det är mycket trafik och sedan automatiskt accelerera upp till vald hastighet igen.

For Mustang Mach-E är också utrustad med ett system för undanmanöver, en del av trafikvarningssystemet. Tekniken är utformad så att du redan när du svänger, upptäcker och undviker hinder som är i vägen och får extra styrningshjälp så att du kan styra runt objektet som är i vägen.

Ford Mustang Mach-E lanseras nu i Sverige och finns tillgänglig för beställning.

Allt om Ford Mustang Mach-E  

 

 

Mer från Ford

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ford och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera