1515
Annons
Innehåll från FordAnnons

Fulladdade verktyg och 230v – så blir din bil en kraftstation

Alltid fulladdade batterier till verktygen. 

Och alltid tillgång till ett 230-voltsuttag när man behöver extra kraft.

Tack vare ny teknik öppnas nu nya möjligheter för alla som använder transportbilar i jobbet.

Extern länk: Läs mer om nya helt elektriska Ford E-Transit 

För yrkesmän är det viktigt att alltid vara förberedd. Rätt utrustning och rätt förberedelser är  nödvändigt för att jobbet ska bli korrekt och kunden ska bli nöjd. Att bli stående med verktyg som laddat ur, en laptop som har två procents laddning kvar eller en telefon som slocknat kostar i tid, pengar – och kundförtroende.

Det var med detta i tankarna som Ford byggde sitt nya system ”Pro Power Onboard” som finns i nya eldrivna transportbilen Ford E-Transit.

Nio kombinationer

Modellen är en helelektrisk transportbil som kommer i nio olika kombinationer, med två höjd- och tre längdversioner. Den elektriska drivlinan med ett 68 kilowattimmar stort batteri har designats för att möjliggöra samma lastutrymme som för de dieseldrivna versionerna av modellen, det betyder en lastkapacitet på upp till 15,1 kubikmeter. Maxlasten är upp till 1 500 kilo.

El ombord

Till Ford E-Transit finns funktionen ”Pro Power Onboard”. Det är ett smart eluttag på 2,3kW/230V som gör det möjligt att använda verktyg som till exempel en bordssåg eller en vinkelslip även på platser där det inte finns el framdraget. Det betyder också att man alltid kan ha fulladdade batterier till borrmaskinen och aldrig riskera att laptopen ska ladda ur.

Billigare i drift

Eldrivna transportbilar har många fördelar jämfört med fossildrivna.

Det blir inga lokala utsläpp (vilket innebär att bilen får köra i utsläppsfria zoner), bullernivån är betydligt lägre, färre rörliga delar innebär lägre underhållskostnader och, inte minst, el är betydligt billigare än bensin och diesel.

Extern länk: Så bra är nya eltransportbilen Ford E-Transit, läs mer här 

 

 

Mer från Ford

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ford och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?