1515
Annons
Innehåll från FordAnnons

Eldrivna muskelbilen tar klivet in i folkhemmet: ”Perfekt för familjen”

En helt elektrisk SUV med ett namn som andas ikonstatus.

Mustang Mach-E ska locka familjer att kliva över till elbilssidan.

– Den har en sportig karaktär och framtoning men är samtidigt trygg och säker, säger Erik Lindham, informationschef på Hedin Motor Company.

Flexibel, snabb och rymlig – läs mer om Mustang Mach-E 

Ford storsatsar mot en helektrisk framtid. 2023 rullar företagets andra helelektriska personbil av bandet i fabriken i Köln, och tre år senare är tanken att hela personbilsutbudet i Europa ska vara nollutsläppskompatibelt.

2030 blir Ford dessutom först av alla biltillverkare att helt frångå förbränningsmotorer.

Lanseringen av elbilen med det ikoniskt klingande namnet Mustang Mach-E är, enligt företagets informationschef Erik Lindham, helt avgörande i resan mot ett elektrifierat produktutbud:

– Redan nu har vi fått bevis på att den första elbilen vi har byggt faktiskt är en succé. I branschpressen har vi fått ett stort antal positiva recensioner. Det visar att vi är på rätt väg.

Räckvidd på upp till 610 kilometer

Den elektriska SUV:en Mustang Mach-E, som är förberedd för förarlös körning, lyfts fram som en optimal familjebil. De familjer som gillar långkörningar lär uppskatta att de på en laddning får en räckvidd på upp till 610 kilometer.

– Det är ganska unikt. Men det är också en väldigt trygg och säker bil. Den låter kanske lite tråkigt att säga när man pratar om Mustang, men det är verkligen en enkel bil att köra, säger Erik Lindham.

Lastutrymmena är andra bra uspar för familjer som vill lägga mer tid och kraft på att faktiskt resa och uppleva saker istället för att på centimeternivå försöka stuva in väskor och trunkar som om de vore figurer och block i Tetris.

– En bekvämt placerad främre bagagelucka ger upp till 88 liter av förvaringsutrymme utöver 402 liter i bakluckan. Med så gott om lastutrymme i bilen får konsumenten plats med allt från barnvagnar och resväskor, säger Erik Lindham.

Trygg och säker – med sportig karaktär

I bilen, som går att styra med mobiltelefonen utan inblandning av nyckel, kan man anpassa sin körupplevelse efter önskad stil. De tre olika körlägena Active, Whisper och Untamed ändrar motorljudet, kupébelysningen och bilens respons för att matcha humöret.

– Untamed är det sportigaste läget med ett kupéljud som simulerar ljudet från en V8 – allt för att skapa en känsla av Mustang V8. Dessutom är bilen väldigt rapp och gör noll till 100 på 5,1 sekunder.

En utpräglad ”muskelbil” som är anpassad för familjen, är det ovanligt?

– Ja, absolut. Vi är unika med att ha tagit fram en bil som har en väldigt sportig karaktär och framtoning, men som samtidigt är en trygg och säker familjebil.

Motorworld skriver att Mustang Mach-E säkerligen kommer locka många gamla trogna Ford-köpare. Håller du med?

– Både ja och nej. Å ena sidan slåss Mach-E i ett premiumsegment där vi tävlar mot Tesla 3 och Volkswagen ID.4. Å andra sidan är det väldigt många Fordkunder som är intresserade av bilen. Men framför allt handlar det om att nå ut till nya målgrupper. Utöver familjer är företagskunder en mycket viktig målgrupp för oss.

Namnet som sådant, Mustang Mach-E, lär locka intresse och uppmärksamhet?

– Mustang har varit Sveriges mest sålda sportbil under en lång tid, och det är ett av världens mest kända muskelbilmärken. Det är klart att Mustangloggan har många skyldigheter och förväntningar i sig. Mustang har aldrig tidigare varit en SUV, men det finns vissa likheter. Förutom ponnyloggan kommer LED-bakljusen i klassisk Mustang-design. Jag tror att både nya och gamla kunder kommer förälska sig i Mach-E, avslutar Erik Lindham.

Bygg och beställ – här är elektriska Mach-E 

Mer från Ford

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ford och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera