Annons
Innehåll från FolkspelAnnons

Eniga om hur viktigt föreningslivet är

Jeanette Astborg, marknadschef på Volkswagen Sverige och Sofie Struwe, chef för försäljning och lojalitet i Sverige på Clas Ohlson vill gärna sammankopplas med Folkspel.
Jeanette Astborg, marknadschef på Volkswagen Sverige och Sofie Struwe, chef för försäljning och lojalitet i Sverige på Clas Ohlson vill gärna sammankopplas med Folkspel.

Ett företag är inne på sitt åttonde år. Ett annat står i startgroparna för att börja bygga något. Varför väljer stora företag med gott rykte och hög trovärdighet att samarbeta med ideella Folkspel?

Läs mer om vart Folkspels överskott går. 

Den som har tittat på Bingolotto har inte kunnat undgå att se hur nästan tusen vinnare sedan 2013 har kunnat kvittera ut en splitterny Volkswagen. Så länge har samarbetet pågått mellan den tyska biljätten och det ideella spelbolaget.

– Vi är partner till Folkspel eftersom vi vill vara med och stötta något som är positivt för Sveriges föreningsliv. Vi ser att det som Folkspel gör har effekt, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige, och fortsätter:  

– Varje år får mängder av föreningar ta del av Folkspels överskott. Det bidrar till att stärka ungdomsidrotten och det har även positiva effekter på annan idrott, oavsett om det handlar om motion eller elitsatsning. 

Jeanette Asteborg menar att Volkswagen är ett varumärke som vill göra ny teknik tillgänglig för många människor – på samma sätt som Folkspel strävar efter att föreningslivet ska involvera så många som möjligt.  

– Föreningslivet är oerhört viktigt. Det engagerar ett stort antal människor och bidrar till en meningsfull vardag för många. Vi ser också att många av våra kunder är engagerade i föreningslivet och för oss känns det viktigt att kunna möta dem även i dessa sammanhang.

Sofie Struwe som är chef för försäljning och lojalitet i Sverige, på nya partnern Clas Ohlson, kan bara instämma: 

– Vi tycker att Folkspel bidrar till något bra i samhället, inte minst tack vare deras fokus på fysisk aktivitet och att inkludera alla. Vi är stolta över att få vara med och bidra med vårt samarbete och inte minst vår medverkan i Bingolotto.

* Vad har ni för gemensamma värderingar?

– Hållbarheten, tänker jag på först. Folkspel har den genom att ha fokus på ett ökat välbefinnande och på folkhälsa. Vi genom att ha fokus på hur vi kan förenkla vardagen i hemmet, med stort fokus på medvetet val kring produkter och tjänster. Vi uppmuntrar till att laga de saker man har istället för att bara kasta och köpa nytt. Dessutom är det viktigt att vara inkluderande och det är verkligen Folkspel också. Vi vill finnas till för alla slags hem, alla plånböcker och alla målgrupper.

Miljoner av kunder som handlar hos Clas Ohlson är mer eller mindre engagerade i föreningslivet.

– Sveriges föreningsliv är helt fantastiskt och det vill vi stå bakom och stötta upp! Det bidrar till ökad gemenskap, till att kunna trivas i sin närmiljö och till en bättre hälsa. Här har Folkspel en stor och viktig roll, inte minst för framtiden efter dessa utmanande tider, säger Sofie Struwe.

Läs mer om vart Folkspels överskott går. 

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.

 

 

 

Mer från Folkspel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folkspel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera