ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Flex Applications

Så sa resejätten ”hej då” till krånglig personaladministration

Då: en halvtidstjänst bara för att schemalägga personalen på kundsupporten.

Nu: enklare och snabbare hantering av reseräkningar, scheman och tidrapporter med hjälp av ett smart HRM-system.

– Det är en enorm skillnad för oss att jobba på det här viset, säger Cathy Anderson på researrangören Apollo.

Läs mer om Flex Applications

Många svenskar har rest till varmare breddgrader med Apollo. Med en miljon resenärer årligen är de en av Nordens ledande researrangörer. Med närmare 400 anställda, varav över 200 tjänstemän som reser och/eller har utlägg i tjänsten, är löneadministrationen en stor apparat som tidigare krävde många timmar av manuell handläggning. 

Fram till för två år sedan lämnade personalen in papperskvitton till löneadministratörerna som sedan registrerade utläggen. Men sedan sommaren 2017 använder sig Apollo av Flex Applications personalsystem Flex HRM för tidrapportering, schemaläggning, reseräkningar och lön. Något som gör hanteringen både smidigare och snabbare.

– Förutom tidsbesparingen är det också en trygghet att systemet sköter det här åt oss. Alla uppgifter finns samlade på ett ställe och risken för felberäkningar reduceras när allt sådant sköts med automatik, säger Cathy Anderson, gruppansvarig för löneadministration som har jobbat på Apollo i över 20 år.

”Smidigt och enkelt att arbeta med”
Fördelarna är många. Dels att ha ett system för alla delar, dels den användarvänliga appen som gör det möjligt att rapportera tid och resor var man än befinner sig – på telefon, dator eller surfplatta. Eftersom systemet skräddarsys för varje enskild kund kan både löneadministratörer och medarbetare som ska rapportera lita på att allt finns i systemet och sköts per automatik.

– Vi tittade på lite olika system och fastnade för Flex eftersom det verkade så smidigt och enkelt att arbeta med. Och det har varit lätt att lära sig, både för oss som arbetar med löner och för våra medarbetare som rapporterar i systemet.

Från Excel till framtiden
Det var inte bara reseräkningarna som tidigare hanterades manuellt. För bemanningen av Apollos kund- och supportforum arbetade man tidigare med Excelfiler för olika scheman. Men Flex HRM har man gjort oerhörda vinster i form av sparad tid.

– Det krävdes nästan en halvtidstjänst bara för att schemalägga personalen tidigare. Nu går det så mycket snabbare. Tiden räknas av i systemet och vi ser lätt hur mycket bemanning vi behöver, det är kanon, avslutar Cathy Anderson.

Läs mer om hur Flex Applications kan hjälpa ditt företag

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Flex Applications och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer