Annons
Innehåll från MyntAnnons

Mynt ökar takten och växer i snabbt tempo

Baltsar Sahlin, vd på Mynt.
Baltsar Sahlin, vd på Mynt.

Hur lyckas man med att öka antalet transaktioner på sin plattform med 400 procent sedan årsskiftet? Fintechbolaget Mynt har svaret. De hjälper företag att spara tid och pengar genom att förenkla utläggsprocessen på ett sätt som välkomnas av marknaden. 

Mynt kör på i ett rasande tempo. I september 2022 ökade antalet transaktioner med 30 procent – och hittills i år handlar det om över 400 procent. 

Vad är då som Mynt gör, som attraherar företag inom alla branscher? Två stora trender samverkar just nu – digitalisering av utläggshanteringen och ett ökat kostnadsfokus i oroligare tider. 

– Med Mynt kan företagen sköta utläggshanteringen digitalt och slippa strul med kvitton. Dessutom får företaget full koll i realtid på hur mycket pengar som spenderas på olika leverantörer eller i olika delar av företaget. Våra kunder sparar både tid och pengar genom att använda vår lösning, säger vd:n Baltsar Sahlin.

Tjänsten, som är kostnadsfri för företagen, innefattar ett SaaS-verktyg för administration och analys, en mobilapp för användaren och fysiska eller virtuella företagskort.

När en medarbetare har betalat med företagskortet skickas kvittot via appen rätt in i bokföringen. Ekonomiansvarig får en tydlig översikt över alla köp och vad olika team spenderar. Med Mynts lösning har kunden också möjlighet att spendera först och betala efter månadens slut, utan extra kostnad. Det förbättrar likviditeten, lyfter Baltsar Sahlin.

”Utläggsapp löser inte hela problemet”

Kunderna befinner sig i olika faser när de kommer till Mynt. Många gör utläggsrapporter där de jämför kvitton med kontoutdrag manuellt. Ett arbete som tar både tid och energi.

– Sedan har vi de som har en utläggsapp med en funktion för att fota kvitton vid utlägg. Det är bättre, men inte problemfritt. De anställda behöver fortfarande ligga ute med sina privata pengar vilket inte uppskattas av alla, säger Baltsar Sahlin.

En del har redan ett företagskort med sin bank eller från en annan part. Här finns det ofta pengar att spara. 

– Mynt har ett erbjudande som inte bygger på höga avgifter, utan i stället på att kunderna använder tjänsten fullt ut. Detta gynnar företaget tack vare intjäning från VISA. För större kunder som har stor transaktionsvolym finns även möjlighet till cashback, säger Baltsar Sahlin. 

”Skapar mindre frustration”

Rekryteringsbolaget Ants Tech Recruiters är ett av många företag som använder Mynt för sin utläggshantering.

– Vi på Ants har en pågående ambition att förenkla vår ekonomi. Att hoppa på en smidigare och billigare betallösning som Mynt kändes självklart. Det blir enklare, mindre kvittoredovisning och framför allt skapar detta mindre frustration bland de som är involverade i processen, säger Hugo Leichsenring, vd på Ants.

Mynt har även ett samarbete med bokföringsaktören Fortnox, som står inför att lansera Fortnox Kort – ett ”egenbrandat” företagskort från Mynt.

– Det råder ingen brist på bra saker som händer. Vi jobbar på hårt och det går enligt plan, konstaterar Baltsar Sahlin.

Nyfiken på Mynt och deras utläggslösning? Ta reda på mer här.  

 

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera